Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista - Kannanotot

Akavan ja jäsenliittojen kannanotto hallitusneuvotteluihin

Akava ja sen jäsenliitot julkaisivat 5.6.2023 kannanoton ay-jäsenmaksun verovähennysoikeuden säilyttämisen puolesta. Tutustu kannanottoon!

Lue lisää

YKA: Kehitysavusta leikkaaminen ei auta Suomea 

10.5.2023 Viimeaikaiset avaukset kehitysavun leikkaamisesta ovat lyhytkatseisia. On harhaanjohtavaa väittää, että Suomi voisi eristäytyä globaaleilta kriiseiltä ja niiden vaikutuksilta. Parhaiten konflikteja ehkäistään niiden juurisyihin puuttumalla, ja tätä kehitysyhteistyössä nimenomaan tehdään. 

SYY: Monipuoliset opiskelutavat turvattava

22.11.2022Korkeakoulut mukautuivat nopeasti koronaviruksen vaatimaan etätyöskentelyyn, mutta tuolloin löydetyt ratkaisut ollaan unohtamassa vielä nopeammin. Eri elämäntilanteissa oleville opiskelijoille tulee taata mahdollisuus myös etäopiskeluun, vaatii Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry. 

YKA vaatii kaksi viikkoa kesälomaa kaikille 

17.11.2022Suomessa vallitsee vahva käsitys siitä, että kaikki viettävät kesälomaa. Todellisuus on kuitenkin toinen: tuhannet suomalaiset eivät pysty pitämään edes kahden viikon yhtenäistä lomaa kesäaikaan. Työntekijöiden jaksamisesta huolestunut Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry (YKA) ehdottaa, että vuosilomalakiin kirjataan oikeus kahden viikon kesälomaan. 

AKY – Akavalaiset yrittäjät: Yrittäjyyden ja palkkatyön yhdistäminen joustavammaksi

19.10.2022Palkkatyön ja yrittäjyyden yhdistäminen on tehtävä helpommaksi mahdollistamalla eri rooleissa tehdyn työn samanaikainen vakuuttaminen sekä yhtenäistämällä yrittäjyyden määritelmät ja niiden tulkinnat.