Siirry pääsisältöön

SYY on alasi opiskelijoiden ääni

Sinulle, joka olet → Opiskelija → SYY

Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry on jokaisen valtio-, yhteiskunta- tai hallintotieteitä opiskelevan oma etujärjestö. Kattojärjestömme on akavalainen Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry. SYY ry:n jäsenistö koostuu Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen perustutkintoa suorittavista jäsenistä. Jäseniä SYYssä on noin 2 500.

Liitto on perustettu vuonna 1998, ja 1.8.2012 liiton nimi muuttui Suomen Valtiotieteitä Opiskelevien Liitto SVOL:sta nykyiseen muotoonsa Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry:ksi. 

SYY valvoo yhteiskunnallisen alan opiskelijoiden etuja niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin sekä järjestää mielenkiintoisia työelämätapahtumia. Edunvalvonnassa SYY keskittyy yhteiskunnallista alaa opiskelevien lisäksi myös vastavalmistuneiden yhteiskuntaosaajien etujen ajamiseen. Työmarkkinapainotus on esillä kaikessa SYYn toiminnassa, ja työmarkkinakentässä SYY vaikuttaa Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen sekä Akavan opiskelijoiden kautta. 

SYY toimii valtakunnallisella tasolla SYYn liittohallituksen kautta ja paikallisesti SYYn kahdeksan eri paikallisjärjestön kautta. 

SYYn liittohallitus

SYYn päätöksenteosta vastaa liittohallitus, joka koostuu eri yhteiskuntatieteellisen alan tiedekuntien opiskelijaedustajista. Liittohallituksen toimintakausi on kalenterivuosi. SYYn liittokokous edustaa SYYn ylintä päättävää elintä ja SYYn liittohallitus toimii on SYYn toimeenpanevana elimenä. 

Lue lisää

SYY vaikuttaa

Tutustu SYYn kannanottoihin, asiakirjoihin ja kyselyihin!

SYYn kannanotot ja asiakirjat

Opiskelijat YKAssa ja Akavassa

Miten opiskelijoiden ääni kuuluu YKAssa ja Akavassa?

Lue lisää

Kysyttävää SYYn toiminnasta?

Ota yhteyttä SYYn liittohallituksen puheenjohtaja Marko Koskeloon: syy-puheenjohtaja@yka.fi