Siirry pääsisältöön

Näin vaikutamme

YKA on etujesi ajaja

Tärkein työmme on valvoa ja edistää jäsentemme etua ja oikeuksia työpaikoilla ja työelämässä. Olemme tukenasi eri elämäntilanteissa ja työurallasi työskentelit sitten isossa tai pienessä organisaatiossa, kunnalla, hyvinvointialueella, valtiolla, järjestössä, korkeakoulussa, yksityisellä sektorilla tai etsit urallesi suuntaa.  

Yhteiskuntaosaajan asialla

Kauttamme pääset osaksi akavalaista edunvalvontaa ja hyödyt sen neuvotteluvoimasta työmarkkinoilla. Akavan kautta kuulumme myös osaksi kansainvälistä verkostoa. Kuulumme järjestöihin ja yhteisöihin, joiden kautta neuvottelemme työnantajien kanssa työ- ja virkaehdoista ja kehitämme työelämää yhteiskunta-alan osaajille. Tällä sivustolla voit tutustua toimintaamme Akavassa ja neuvottelupöydissä julkisella ja yksityisellä sektorilla.  

Ajamme yhteiskuntatieteilijöiden yleisiä ja yhteisiä etuja yhteiskunnassa: teemme työtä laadukkaan yhteiskunta-alan koulutuksen ja tutkimuksen, hyvän työelämän ja osaamisen kehittämisen sekä tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen yhteiskunnan puolesta. Voit tutustua yhteiskuntapoliittisiin linjoihimme ja lausuntoihimme tällä sivustolla.