Siirry pääsisältöön

Liity jäseneksi

PalvelummeJäsenyys → Liity jäseneksi

Kuvateksti: koska sun palkka nousi viimeksi?

KOSKA PALKKASI NOUSI VIIMEKSI?

Palkalla pitää tulla toimeen, vaikka elämisen hinta nousee. Työ- ja virkaehtosopimuksissa sovittujen yleiskorotusten ansiosta sinunkin palkkasi pysyy ajan tasalla. Siksi onkin tärkeää kuulua liittoon! Ilman järjestäytynyttä palkansaajaliikettä yhteiskuntaosaajien palkka ei pysy hintakehityksessä mukana. Liity YKAan, vahvista neuvotteluvoimaa ja hyödynnä samalla rahanarvoiset jäsenedut.

Käytettävissäsi on juristien apu kiperissä työelämän tilanteissa, palkkaneuvonta, kattavat vakuutukset, hyödylliset urapalvelut, monipuoliset koulutukset, työttömyysturva sekä monipuoliset Member+-palvelun vapaa-ajan edut. Lisäksi pääset osaksi yhteiskunta-alan osaajien yhteisöä! 

Kaikkien huhtikuun aikana liittyneiden ja koodia käyttäneiden kesken arvotaan 5 kpl Sokos Hotel -lahjakorttia (á 140 €). Lahjakorttien arvonta ja toimitus suoritetaan kesäkuussa. 

Liittyessä muista käyttää koodia: kevät24

Jäsenhakemukseen

Miksi YKA?

Henkilökohtaista neuvontaa työelämään

Jäseniemme käytössä on kattava asiantuntijoiden verkosto, joka auttaa työelämän koukeroissa. Laki- ja palkkaneuvonta on vain yhden yhteydenoton päässä.

Kumppanisi urasi muutoksissa

Olemme jäseniemme tukena työelämän eri murrosvaiheessa. Tarjoamme uran joka askeleelle työkaluja ja sparrausta, aina henkilökohtaisesta uraneuvonnasta mentoriin sekä koulutuksiin ja valmennuksiin.

Ammatillisten etujesi paras ajaja

Järjestäytymällä kuulut omiesi joukkoon ja saat äänesi kuuluviin. Huolehdimme jäsenistämme Akava-yhteisössä, neuvottelupöydissä ja työpaikoilla. Tuemme jäsentemme verkostoitumista muun muassa pakallistoiminnalla.

Vakuutuksia ja etuja vapaa-aikaan

Jäsenyys kannattaa myös rahallisesti. Kiinteällä ja edullisella jäsenmaksulla pääset liittymään työttömyyskassaan, olet vakuutettu vahinkojen varalta ja voit hyödyntää rahanarvoisia etuja vapaa-aikaan!

Valitse parempi työelämä

YKA on yhteiskunta-alan ammattilaisten liitto, joka tarjoaa jäsenilleen tukea ja kumppanuutta kaikissa työelämän tilanteissa. Sinun ei tarvitse olla työelämän ammattilainen – olemme olemassa, jotta voit rauhassa keskittyä uraasi, opintoihisi tai muuhun elämääsi.

Oli kyseessä sitten palkka- tai työmarkkinaneuvottelut, lakiapu, edunvalvonta, henkilökohtainen urahyvinvointi, verkostoituminen tai tarve kehittää ammatillista osaamistasi ja kouluttautua, meiltä löytyy apua ja työkaluja. YKAn toimistossa sinua palvelee ja auttaa toistakymmentä työelämän asiantuntijaa.

yhteiskunta-alan osaajia PARHAITEN EDUSTAVA LIITTO

Kehitämme yhteiskunta-alan osaajien työelämää. Kollektiivinen edunvalvonta, ilmastoystävällinen työelämä sekä urahyvinvoinnin kasvattaminen ovat esimerkkejä asioista, joiden kanssa työskentelemme päivittäin.

Olemme yhteisö, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki opiskelijoista jo eläköityneisiin yhteiskuntaosaajiin. Tarjoamme räätälöityjä palveluita, joista on hyötyä ja iloa urasi eri vaiheissa.

Liity yhteiskunta-alan osaajien yhteisöön ja ole #ylpeästiyhteiskuntaosaaja!

Miksi jäsenyys kannattaa?

Jäsenistömme on laaja ja tulee hyvin erilaisista ammatillisista taustoista. Tunnemme jäsenkuntamme mahdollisuudet ja haasteet työmarkkinoilla. Etujasi ajetaan monella tasolla Akava-yhteisössä, neuvottelupöydissä ja työpaikoilla.

Jäsenenä laki- ja palkkaneuvontamme on vain yhden yhteydenoton päässä. Työelämän asiantuntijamme auttavat jäseniämme kaikissa työelämän kysymyksissä, oli edessä sitten palkkaneuvottelut, YT-neuvottelut tai haaveissa ottaa uusi askel uralla.

Jos jokin on varmaa niin se, että tämän päivän työelämä muuttuu jatkuvasti. Työntekijöiltä vaaditaan kykyä sopeutua muutokseen ja erilaisia uravalmiuksia. Me haluamme varmistaa, että jäsenillämme on osaamista ja kyvykkyyttä kohdata uransa aikana vastaan tulevat muutokset ja siirtymät. 

Olitpa sitten vasta suuntautumassa urallesi tai jonkin aikaa tai jo pitkäänkin työelämässä ollut, löydät meiltä työkaluja ja sparrausta. Palveluihimme kuuluu muun muassa henkilökohtainen ura- ja työhyvinvointiohjaus, palkkaneuvonta, mentorointi sekä runsaasti erilaisia koulutuksia ja valmennuksia. 

Järjestäytymällä kuulut omiesi joukkoon ja vahvistat ammatti-identiteettiäsi yhteiskunnan rakentajana. YKA on yhteiskunta-alan korkeakoulutettuja parhaiten edustava liitto. Tuemme jäsentemme verkostoitumista muun muassa paikallistoiminnassa.   

YKA ja SYY (Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat ry) ovat tiiviisti mukana vaikuttamassa siihen, millainen työelämä alan uusia osaajia tulevaisuudessa odottaa.

Tuemme opinnoissa ja tarjoamme uransa alkutaipaleella oleville jäsenillemme erilaisia palveluita. Kauttamme saat apua esimerkiksi ensimmäisen työpaikkasi palkkasuosituksiin, urasuunnitteluun sekä vahvistusta hyvinvointisi ylläpitämiseen opiskeluaikana ja työelämässä, erilaisia räätälöityjä koulutuksia unohtamatta. Olemme kumppanisi kasvumatkallasi yhteiskunta-alan ammattilaiseksi.

Liiton jäsenenä kuulut työttömyyskassaan ja työttömyyden kohdatessa olet ehtojen täyttyessä oikeutettu ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Lisäksi saat jäsenyyden mukana vakuutusturvan vapaa-ajalle ja matkalle sekä ammatillisen vastuu- ja oikeusturvan. Osa vakuutusyhtiöistä myöntää myös muista vakuutuksista alennuksia liiton jäsenille. 

Jäsenet lomaileva edullisesti. Jäseniemme käytössä on liiton mökkejä sekä lomaosakkeita edullisin hinnoin. Tarjoamme myös vaihtuvia hotelli- ja risteilytarjouksia jäsenillemme. 

Kuka voi hakea jäsenyyttä?

YKAn jäsenyyttä voivat hakea kaikki yliopistossa ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet tai tällaista tutkintoa opiskelevat henkilöt. Jäsenyyttä voivat hakea myös muun korkeakoulututkinnon suorittaneet tai tällaista tutkintoa opiskelevat henkilöt, jotka työskentelevät yhteiskunnallisella alalla.

Lopullisen päätöksen jäseneksi hyväksymisestä tekee aina liiton hallitus.

Kaksi näppärää tapaa liittyä

YKAn jäseneksi liittyy käden käänteessä. Liittymiseen on kaksi helppo tapaa valitse omasi ja liity jo tänään!

  1. Täytä sähköinen hakemus. Hakemuksen täyttämisen jälkeen saat vahvistusviestin sähköpostiisi. 
  2. Lähetä tekstiviesti “LIITY ETUNIMI SUKUNIMI” numeroon 050 439 4432 (vain tekstiviestejä).

Jos valitset tavan 2, olemme sinuun pikimmiten yhteydessä, täytämme tarvittavat lisätiedot ja jäsenyytesi alkaa.

Mitä tapahtuu hakemuksen lähettämisen jälkeen? 

Hallitus käsittelee jäsenhakemukset kokouksessaan, joita pidetään kerran kuussa. Jäsenyys alkaa postitse lähetetyn liittymishakemuksen päiväyksestä alkaen tai sähköisen hakemuksen saapumispäivästä lukien. Voit halutessasi merkitä aloituspäivän myöhemmäksi. 

Jos olet palkansaajajäsen, jäsenyytesi Erityiskoulutettujen työttömyyskassassa (Erko) alkaa samasta ajankohdasta kuin liiton jäsenyys. Hallituksen kokouksen jälkeen saat vahvistuskirjeen jäsenyydestä ja laskun jäsenmaksun maksamista varten.