Siirry pääsisältöön

Seniori

Sinulle, joka olet → Seniori

Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin ja tarve käsitellä niitä yhdessä ei lopu ansiotyön päättymiseen, vaan kestää läpi elämän. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetuissa jäsenyyspolku alkaa opiskelijajäsenyydestä ja jatkuu työssäoloajan. Tämän jälkeen seuraa senioriaika.

YKAn senioritoiminta antaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua ja oppia ajankohtaisista asioista yhdessä muiden seniorien kanssa. Tervetuloa mukaan toimintaan!

SENIORITOIMINNAN TARKOITUS

Liiton senioritoiminnan tavoitteena on vahvistaa senioreiden välistä verkostoitumista ja yhteydenpitoa sekä toimia yhdyssiteenä liiton ja senioreiden välillä. Työryhmän järjestämien tapahtumien avulla jäsenille välitetään ajankohtaista tietoa ja osaamista. Tapahtumat tarjoavat jäsenille myös mahdollisuuden osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Toiminnan tarkoituksena on lisäksi ottaa kantaa ja vaikuttaa eläkeläisten sosiaalietuuksiin sekä huomioida eläkeläisjäseniä niin liiton kuin Akava-yhteisönkin edunvalvonnassa ja palveluissa. Akavassa näistä asioista huolehtii Akavan hallituksen alaisuudessa toimiva seniorityöryhmä.

KUKA VOI OSALLISTUA SENIORITOIMINTAAN?

Kaikki liiton eläkkeellä olevat jäsenet voivat osallistua senioritoimintaan. Ilmoita eläkkeelle siirtymisestäsi liiton toimistoon. Tällöin jäsenmaksusi alenee. Huolehdi siitä, että jäsenrekisterissä on voimassaoleva sähköpostiosoitteesi. Näin saat automaattisesti sähköpostiisi tietoa senioritoiminnasta sekä kutsuja senioritapahtumiin.

SENIORIN JÄSENMAKSU

Liittovaltuusto päättää jäsenmaksusta vuosittain. Vuonna 2024 eläkeläisen jäsenmaksu on 72 euroa vuodessaJäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen.

Senioreiden omat tilaisuudet

Seniorityöryhmä järjestää vuosittain 3-4 kulttuuri- ja keskustelutilaisuutta. Tilaisuuksista ilmoitetaan sähköpostitse ja niihin ilmoittaudutaan senioreiden sähköpostiosoitteeseen seniorit@yka.fi.

Senioreiden sähköpostiosoite ei toimi muussa yhteydenpidossa (esimerkiksi jäsenneuvonta tai osoitteenmuutos). Ole muissa asioissa yhteydessä suoraan YKAn toimistoon.

Senioreiden jäsenedut ja -palvelut

Senioreille kuuluvat kaikki liiton edut ja palvelut seuraavin poikkeuksin:
– Työttömyyskassan jäsenyys loppuu eläkkeelle jäädessäsi tai viimeistään, kun täytät 65 vuotta.
– Työmarkkinaedunvalvontaa et tarvitse eläkkeellä ollessasi, mutta jos kuitenkin tällöin työskentelet ajoittain, saat liitolta työsuhdeneuvontaa.
– Kaikille jäsenille otettu vapaa-ajan matka- ja matkatavaravakuutus päättyy, kun täytät 75 vuotta.

Senioriryhmän kokoonpano ja yhteys Akavan senioritoimintaan

YKAn seniorityöryhmään kuuluvat kaudella 2023-2024 Arja Laine (vetäjä), Marketta Luutonen, Taru Mälkiä, Riitta Saikkonen-Heinonen, Martti Simola, Matti Simpanen, Reija Ala-Peijari ja Marja-Riitta Pihlman. Reija Ala-Peijari on YKAn edustajana Akavan seniorityöryhmässä.

Tapahtumatallenteet

Tallenne seniorien syysseminaarista 1.12.2022 ”Koronan ja sodan varjoissa, entäs tulevaisuus?” Puhujina Tilastokeskusksen yliaktuaari Johanna Koivula, Valtioneuvoston kansian erityisasiantuntija Juho Jyrkiäinen. Tulevaisuusajattelusta on tilaisuudessa kertomassa SITRAn Liisa Poussa.

Tallenne senioreiden kevättilaisuudesta. FT Lasse Lehtinen on julkaissut aiheesta tuoreen kirjan (Murhattu ministeri. Heikki Ritavuoren elämä ja kuolema. Otava 2021). Ministeri Heikki Ritavuoren murhasta tuli 14.2.20220 kuluneeksi sata vuotta.  Senioriryhmän pyynnöstä Lasse Lehtinen kertoo nyt jaettavassa videossa kirjastaan ja siinä kuvatuista tapahtumista. Tallenteen kesto on n. 60 min.

 

Tallenne tilaisuudesta senioreiden syysseminaari ”Näin meihin vaikutetaan”. Tilaisuuden alustajina toimivat historiantutkija, dosentti Oula Silvennoinen, professori Jan-Erik Lönnqvist ja politiikan tutkija, yliopistolehtori Hanna Wass.

Oletko kiinnostunut senioritoiminnasta?

Kysy lisää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen seniorit@yka.fi.