Siirry pääsisältöön

Meistä

HAUSKA TUTUSTUA!

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry eli YKA on uuden aikakauden ammattiliittojen edelläkävijä. Toimimme yhteiskunnallisella alalla työskentelevien ja alaa opiskelevien ammatillisena etujärjestönä ja yhteisönä.

Olemme olemassa, jotta jokainen yhteiskunta-alan korkeakoulutettu voi rakentaa merkityksellisen, itsensä näköisen työuran sekä tasapainottaa työ- ja yksityiselämänsä mielekkäällä tavalla.

Medialle

Mikä on YKA?

Olemme yhteiskunta-alan korkeakoulutettuja edustava ammattijärjestö. Valvomme noin 13 700 jäsenemme ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja työmarkkinoilla. Lisäksi tuemme jäsentemme urahyvinvointia ja työelämätaitoja. Tunnistamme, että työmarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa ja mukautamme palvelujamme sopimaan jäsentemme moninaisiin tarpeisiin.

Tarjoamme jäsenistöllemme muun muassa monipuoliset ura- ja lakipalvelut, koulutuksia ja valmennuksia, vakuutuksia sekä vapaa-ajan etuja. Toimintamme on vahvasti yhteisöllistä: ykalaiset kohtaavat toisiaan erilaisissa tapahtumissa, opiskelijatoiminnassa, vertaisverkostoissa, paikallisyhdistyksissä ja mentoroinnissa.

YKA on Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry:n kattojärjestö. SYY toimii jokaisen valtio-, yhteiskunta- tai hallintotieteitä opiskelevan omana etujärjestönä. Valvomme yhteiskunnallisen alan opiskelijoiden etuja niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin ja järjestämme mielenkiintoisia työelämätapahtumia. SYYllä on omat paikallisjärjestönsä Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lapissa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Teemme töitä sen eteen, että sekä yhteiskunnallisen alan opiskelijoilla että vastavalmistuneilla osaajilla olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet työelämässä.

YKAn strategia ja arvot

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut on uuden aikakauden ammattiliittojen edelläkävijä. Jokaisen yhteiskunta-alan korkeakoulutetun on mahdollista rakentaa merkityksellinen, oman näköisensä työura sekä tasapainottaa työ ja yksityiselämä mielekkäällä tavalla.

Lue lisää

YKAn päättäjät

Liiton toimintaa ohjaavat jäsenkunnan valitsema liittovaltuusto sekä valtuuston valitsema hallitus. Valtuuston toimikausi on neljä vuotta ja hallituksella kaksi vuotta.

Ketkä käyttävät valtaa YKAn hallituksessa ja valtuustossa?

Valtuusto ja hallitus

Tutustu YKAn historiaan

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut (YKA) toimii yhteiskunnallisella alalla työskentelevien, korkeakoulututkinnon suorittaneiden tai sitä opiskelevien ammatillisena etujärjestönä. Liitto kuuluu keskusjärjestö Akavaan.

Liitto perustettiin vuonna 1947. Nimi vaihtui Suomen Valtiotieteilijöiden Liitto SVAL ry:stä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:ksi (lyhenne YKA) 1.3.2012.

Liitto valvoo jäsentensä ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja työmarkkinoilla. Liiton tavoitteena on myös vahvistaa jäsenkuntansa ammattien arvostusta ja ammatillista identiteettiä.

Lue lisää

Etsitkö YKAn sääntöjä?