Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista - Uutiset

YKA vaatii kaksi viikkoa kesälomaa kaikille 

Suomessa vallitsee vahva käsitys siitä, että kaikki viettävät kesälomaa. Todellisuus on kuitenkin toinen: tuhannet suomalaiset eivät pysty pitämään edes kahden viikon yhtenäistä lomaa kesäaikaan. Työntekijöiden jaksamisesta huolestunut Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry (YKA) ehdottaa, että vuosilomalakiin kirjataan oikeus kahden viikon kesälomaan. 

Lue lisää

Maalittamisesta on tullut työelämän pysyvä ongelma ja siksi se on kriminalisoitava 

Maalittaminen eli järjestelmällinen häirintä on merkittävä ongelma työelämässä. Tuore oikeusministeriön selvitys esittää, että maalittaminen on kriminalisoitava. Tätä myös YKA tavoittelee. Maalittamisesta on tullut nopeassa ajassa työelämään pysyvä ongelma, johon puuttumiseen tai ennaltaehkäisyyn ei ole riittäviä työkaluja.  

Koulutuksen tilanne on vielä huonompi kuin tiedettiin 

Olemme Suomessa tottuneet siihen, että vaikka kansainvälisillä areenoilla mainetta ei muuten tulisi, olemme koulutuksen mallimaa. Tosiasiassa näin ei enää pian ole. Suomalaisista 25-34-vuotiaista vain 40 % on korkeakulututkinto. Luku on pysynyt liki samana koko 2000-luvun. Muiden OECD-maiden kasvattaessa korkeakoulutettujen määrää, Suomen kehitys junnaa paikallaan.

Vinkit parempaan hybridityöhön

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyi maanantaina. Syksyn taukoa lukuun ottamatta monet ykalaiset ovat olleet pääosin etätyössä pian kaksi vuotta. Millaisiksi työnteon tavat ja toimintakulttuuri muotoutuvat työpaikoilla? Lue YKAn vinkit parempaan hybridityöhön! 

YKA: Työllisyystoimet oikeansuuntaisia – mahdollisuus omaehtoiseen opiskeluun tulee säilyä laajana

"On tärkeää, että omaehtoisen opiskelun mahdollisuus säilyy laajana jatkossakin. Ehtojen kiristäminen ei ole pidemmän päälle tarkoituksenmukaista", korostaa YKAn toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen.

Ehdota parasta hyvinvointivaltio- tai eriarvoisuusaiheista tutkimusta

SYYn ylimääräinen liittokokous järjestetään 27.1.2022

Mitkä hyvinvointialuevaalit ja miksi niistä pitäisi kiinnostua?

28.09.21 Tampere. Professori Juho Saari Tampereen yliopisto, Vuoden yhteiskuntatieteilijä. YKA. kuvattu YKA:n julkaisuun.

Vuoden 2022 yhteiskunta­tieteilijä on Juho Saari

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden 2022 yhteiskuntatieteilijäksi VTT Juho Saaren.
Esimerkki

SYYn liittokokous järjestetään 20.11.2021

Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry:N liittokokous järjestetään 20.11.2021.

Asiantuntijaryhmä tukemaan Tampereen Yliopiston henkilöstön edustajia

Tampereen yliopiston historialliset yli 1 000 henkilöä koskevat yt-neuvottelut ovat alkaneet tiistaina 21.9.2021 hämmentävissä tunnelmissa.

Ainomaija Rajoo YKANn erityisasiantuntijaksi

Ainomaija Rajoo on valittu YKAn vaikuttamistyöstä vastaavaksi erityisasiantuntijaksi.