Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista - Uutiset: Työelämä

Heikko taloussuhdanne ei toistaiseksi näy suuresti ykalaisten työttömyystilanteessa 

Korkeakoulutettujen työttömyys ja yt-neuvottelut ovat näkyneet tänä syksynä laajasti uutisissa. Ykalaisten työttömyys on ollut lievässä nousussa, mutta vielä ei voida puhua irtisanomisaallosta. Pidemmän aikavälin tarkastelu osoittaa, että ainakin toistaiseksi ykalaisten työttömyystilanne on vain hieman normaalia tasoa korkeammalla.  

Lue lisää

Työttömyysturvaan isoja muutoksia syyskuussa 

20.8.2024Syyskuun 2. päivä astuu voimaan useampi ansiopäivärahaan vaikuttava lakimuutos.  
Ryhmäkuva YKA-lähettiläistä

YKA hakee opiskelijalähettilästä Jyväskylään 

19.8.2024Tule mukaan rakentamaan opiskelijoiden näköistä työelämää! Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry etsii YKA-lähettilästä Jyväskylän yliopiston kampukselle toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. 

YKA Helsinki Priden viralliseksi yhteistyökumppaniksi  

4.6.2024Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut toimii ylpeydellä Helsinki Priden yhteistyökumppanina vuonna 2024.  

Uusi työpaikkasivusto yhteiskunta-alan osaajille on avattu

21.5.2024YKAn ja Duunitorin uusi työpaikkasivusto kokoaa yhteen avoimet työpaikat yhteiskunta-alan osaajille.
Selvitys kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden työoloista

Kysely: Puolet kuntien ja hyvinvointialueiden ykalaisista kokee itsensä henkisesti uupuneeksi työssään vähintään viikoittain – hyvä työyhteisö auttaa jaksamaan

25.4.2024Kuntasektorin ja hyvinvointialueiden henkilöstövaje näkyy kuormittumisena ja työajan ulkopuolella tehtävänä työnä, selviää Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen maaliskuussa 2024 toteuttamasta kyselystä. Korvauksetonta työtä työtehtävistä suoriutuakseen on viimeisen vuoden aikana tehnyt vähintään viikoittain joka viides kyselyyn vastanneista kunnissa, kuntayhtymissä ja hyvinvointialueilla työskentelevistä ykalaisista.  

Yleiskorotukset ovat ainoa tapa turvata kaikkien työntekijöiden ostovoima, selviää YKAn uudesta työmarkkinatutkimuksesta

3.4.2024Palkansaajien palkankorotukset nojaavat pitkälti ammattiliittojen neuvottelemiin yleiskorotuksiin, selviää Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen tekemästä työmarkkinatutkimuksesta. Yleiskorotukset ovatkin ainoa mekanismi, jolla edes jotenkin turvataan kaikkien työntekijöiden ostovoiman säilyminen.