Siirry pääsisältöön
13.4.2024

Kirsi Marttinen ja Heidi Nurmi Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen valtuuston johtoon

YKAn valtuusto kokoontui 13.4. Helsingissä ja valitsi puheenjohtajakseen Kirsi Marttisen sekä varapuheenjohtajakseen Heidi Nurmen. Lisäksi kokouksessa arvioitiin vuosi sitten voimaan tulleen strategian toteutumista, vahvistettiin vuoden 2023 toiminta ja talous sekä päivitettiin liiton sääntöjä uudistuneen tilintarkastuslain johdosta.  

Valtuuston neljän vuoden toimikauden aikana puheenjohtajisto valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Valtuuston puheenjohtajana alkukauden toiminut Kirsi Marttinen (ryhmä PÄÄSY/Järjestösektori) valittiin uudelleen tehtävään. Valtuuston varapuheenjohtajana toimineen Karri Kekkosen jatkajaksi valittiin Heidi Nurmi (ryhmä SYY-Wasa).  

Henkilövalintojen lisäksi kokouksen huomio kiinnittyi erityisesti vuosi sitten hyväksytyn strategian toteutumisen seurantaan. Vuosien 2023–2026 strategiassa YKA tavoittelee hyvinvoivaa, kestävää ja yhdenvertaista yhteiskuntaa, jota rakennetaan paremmalla työelämällä. Tavoitteena on keskittää resursseja erityisesti näiden teemojen edistämiseen vaikuttamistyön parissa.  

YKAn strategiajohtaja Maria Teikari kertoi valtuustolle, että yhteiskunnallisen näkyvyyden ja jäsenhankinnan tavoitteet ovat toteutuneet yli odotusten nyt, kun strategiakauden ensimmäinen vuosi on takana. 

“Työtä niiden eteen jatketaan. Jäsenkunnalle viestinnän ja vaikuttamisen panostuksen tulevat näkymään erityisesti ensi vuodesta alkaen. Jotta strategia ei pölyttyisi pöytälaatikossa, tulee sitä edistää joka päivä. Olen tavattoman ylpeä toimiston väen työstä, jota valtuuston hyväksymä strategia todella ohjaa”, Teikari sanoi.  

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen valtuusto koostuu 40 varsinaisesta jäsenestä, ja se kokoontuu vähintään kahdesti vuodessa. Valtuuston päättää liiton toiminnan ja talouden keskeisistä linjoista. Valtuusto myös valitsee liiton hallituksen, joka on liiton toimeenpaneva elin. Liiton käytännön toimintaa toteuttaa henkilöstö toiminnanjohtajan johdolla, hallituksen ja valtuuston päätösten mukaisesti. Lue lisää valtuustosta ja hallituksesta.