Siirry pääsisältöön
12.4.2024

YKA tukee Maria Löfgrenia jatkokaudelle Akavan johtoon 

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut tukee Akavan puheenjohtaja Maria Löfgrenin uudelleenvalintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. YKAn hallitus päätti tuesta kokouksessaan 11.4.2024. 

YKAn toiminnanjohtajan Simo Pöyhösen mukaan Löfgren ymmärtää eri akavalaisten sektorien työn arvon ja merkityksen yhteiskunnassamme. 

“Maria Löfgren on johtanut Akavaa yhteistyökykyisellä ja rakentavalla tavalla. 36 jäsenliiton kokonaisuus on haastava johdettava, ja pidämme hänen valintaansa jatkokaudelle tärkeänä osoituksena jatkuvuudesta ajassa, jossa työmarkkinakentällä jyskyy ja jyrisee”, Pöyhönen sanoo.  

Löfgren on ansiokkaasti ja vastuullisesti toiminut avoimempien ja demokraattisempien toimintatapojen puolesta. Tässä Akava-yhteisössä riittää edelleen työtä.  

“Akavalainen neuvottelun ja sitoutumisen kulttuuri on saatava 2020-luvulle, sillä se on työmarkkinajärjestöjen oman olemisen ehto”, Pöyhönen muistuttaa.  

YKA edellyttää, että Löfgrenin johdolla tehtävä Akavan edunvalvonta terävöityy jatkossa, ja tuloksia syntyy. Tässä vastuunsa on liitoilla ja Akavan hallituksella, mutta erityisesti Akavan operatiivisella johdolla.  

“Keskusjärjestönä Akavan keskeisin tehtävä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen jäsenliittojensa näkemyksiä edistäen, sekä turvan tuottaminen tavallisille akavalaisille. Löfgrenin johdolla yhteiseen edunvalvontaan on sitouduttu aiempaa paremmin, mutta Akavan on kuitenkin pystyttävä näkymään ja kuulumaan suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa nykyistä enemmän”, Pöyhönen summaa YKAn toiveita.  

 

Lisätietoja

Simo Pöyhönen, toiminnanjohtaja
simo.poyhonen@yka.fi
050 341 4677