Siirry pääsisältöön

Ajankohtaista - Opiskelijat

Ainomaija Rajoo: Yhteinen valintakoe helpottaa hakijoiden taakkaa

Käynnissä oleva kevään yhteishaku korkeakouluihin on yhteiskunta-alalla historiallinen. Ensimmäistä kertaa useammalla yliopistolla ja hakukohteella pilotoidaan yhteistä valintakoetta. Uudistus sujuvoittaa hakuprosessia hakijan ja yliopiston näkökulmasta, mutta sitä on myös kritisoitu. Keskustelu opiskelijavalinnoista on tärkeää, sillä valintatavalla on suora kytkös koulutuksen saavutettavuuteen.  

Lue lisää
Kuvassa Samuel Ronkainen ja Ruusa Hekkala YKAn toimistolla.

Uudet YKA-lähettiläät aloittavat Rovaniemellä ja Kuopiossa

15.3.2024Samuel Ronkainen ja Ruusa Hekkala liittyvät YKAn kampuslähettiläiden joukkoon. Ronkainen aloittaa tänään lähettiläänä Rovaniemen ja Hekkala Kuopion kampuksella.  

Näitä asioita voit edellyttää harjoittelultasi

17.1.2023Harjoittelut ovat yhä useammin erottamaton osa yhteiskunta-alan opintoja. Suunta on hyvä, sillä harjoittelussa opiskelija pääsee soveltamaan oppimaansa, syventämään osaamistaan ja luomaan kontakteja.

SYY-blogi: Sanoista tekoihin

2.12.2022Vaikka yliopistossa olisi tuntenut tavat, joilla oikoa vääryyksiä, työelämässä ne on jälleen opeteltava uudelleen. Miten edetä, jos epäilee tulleensa kohdelluksi väärin?

Pienillä jutuilla on väliä

25.10.2022SYYspäivät järjestettiin vuonna 2021 Vaasassa. Olin toisen vuoden hallintotieteiden opiskelijana järjestelytiimissä mukana. Tutorini oli ensimmäisen vuoden jälkeen ottanut minuun yhteyttä ja kysynyt haluanko lähteä mukaan järjestämään SYYspäiviä.

Muistakaamme kiitollisuus

20.9.2022Kuinka usein muistamme kiittää, kun siihen on aihetta? Mihin huomiomme kiinnittyy ensisijaisesti arjessa? Asioihin, jotka ovat hyvin – vai seikkoihin, jotka ovat huonosti?

Demolition-aktiivi uuden äärellä

22.4.2022Demolition Man on vuonna 1993 ilmestynyt yhteiskuntaa satirisoiva toimintaelokuva, jossa Sylvester Stallonen esittämä poliisi totuttelee uuteen maailmaan. Nyt yhdistystoimijat löytävät itsensä vähän samanlaisen kasvukertomuksen ääreltä.

Varför är tvåspråkigheten så viktig?

15.3.2022När jag blev aktiv inom SYY-Åbo i början av 2021 var det en sak som stod ut i mina ögon: bristen på information på svenska på lokal och nationell nivå.

SYYn liittohallitus 2021 esittäytyy

18.2.2022SYYn liittohallitus vuodelle 2021 on täynnä intoa edistää yhteiskunta-alan opiskelijoiden asioita ja kehittää mielenkiintoisia tapahtumia koronavuoden haasteista huolimatta. Mitä muita tavoitteita hallituslaisilla on ja keitä he oikeastaan ovat? Tutustu liittohallituksen jäseniin!

SYY-blogi: SYY-Turku korona-aikana – järjestötyö sosiaalisen elämän pelastajana

1.2.2022Koronapandemia muutti opiskelijoiden elämän, kun Turun korkeakoulut siirtyivät keväällä 2020 etäopetukseen ja sosiaaliset opiskelijatapahtumat vähenivät minimiin. Syksyllä Turun yliopiston yhteiskuntatieteellinen tiedekunta pysyi autiona ja lokakuun lopussa tuli ilmoitus kevätlukukauden järjestämisestä pääasiallisesti etäopetuksena. Varmasti monien opiskelijoiden, mukaan lukien minun, kodista kuului syvä huokaus. Milloin taas olisi turvallista palata takaisin normaaliin opiskelijaelämään?

SYY-blogi: Kehumisen kiemurat

20.12.2021Onko sinua joskus kehuttu työpaikalla? Millaisia sanoja on käytetty, ja keneltä kehut ovat tulleet? Entä voitko itse kehua ketä tahansa, ja kuinka tarkkaan sanat pitää kehuessaan asetella?

SYYspäivät inspiroivat uratarinoillaan jälleen kerran

27.10.2021Etätapahtuma tarjosi opiskelijoille uratarinoita yhteiskunta-alan eri sektoreilta ja puheenvuoroja pitkäaikaisilta yhteiskuntaosaajilta.

SYYspäivät 2021 auttavat opiskelijaa hahmottamaan omaa urapolkuaan

14.10.2021Opintojen edetessä ajatukset tulevaisuuden urasta tulevat yhä vain ajankohtaisemmaksi.