Siirry pääsisältöön
18.2.2022

SYYn liittohallitus 2021 esittäytyy

Susanna Hietala, puheenjohtaja

Olen Susanna Hietala, siviilioikeuden opiskelija Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta. Tämä alkanut kausi on kolmas SYYssä, mutta ensimmäinen liittohallituksessa. Vuonna 2019 toimin projektivastaavana SYY-Joensuun hallituksessa ja vuonna 2020 SYY-Joensuun puheenjohtajana. Työelämärelevanttius ja verkostojen luominen ovat minulle tärkeitä asioita, joiden vuoksi SYY imaisi minut mukaansa jo fuksivuonna. Olen aiemmin toiminut aktiivina Palvelualojen ammattiliitossa (PAM). Oli siis luontevaa lähteä mukaan. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen palo on suuri ja lähden mielestäni tärkeisiin projekteihin mukaan helposti.

Tänä vuonna haluan edistää liittohallituksen tavoitteiden saavuttamista ja olen innoissani hallituksen työskentelystä. Meillä on loistava tiimi kasassa ja uskon, että vuodesta tulee huikea!

Lue SYYn vuoden 2021 tavoitteista lisää täällä.

 

Akseli Rouvari, varapuheenjohtaja

Moikka! Olen Akseli Rouvari, neljännen vuoden politiikan ja viestinnän opiskelija Helsingin yliopiston valtsikasta. Toimin tänä vuonna SYYn liittohallituksessa varapuheenjohtajana ja johdan edunvalvontatiimiä. Tavoitteenani on kehittää järjestön edunvalvontatoiminnan vaikuttavuutta sekä saada yhteiskunnallisen alan opiskelijoiden näkemyksiä ja heidän kohtaamiaan haasteita näkyville. Keskeistä SYYn toiminnassa yleisesti on mahdollistaa toiminnan laaja-alainen sujuvuus ja kehittyminen. Meillä on näiden tavoitteiden saavuttamiseen hyvät edellytykset!

Päivätyönäni olen päätoiminen opiskelijavaikuttaja Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa ja vapaa-ajallani sytyttää erityisesti hyvä musa, syvälliset keskustelut yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuusvisioista sekä Manchester United. Törmäillään!

 

Rosanna Valtonen, sihteeri

Olen Rosanna Valtonen, tämän vuoden sihteeri SYYn hallituksessa. Tulen Tampereelta ja opiskelen pääaineenani sosiaalipsykologiaa. Meneillään on neljäs vuoteni, joten työelämään liittyvät asiat alkavat olla ajankohtaisia. Siksipä SYYssä on niin mainiota olla mukana: pääsee kehittämään työelämän teemoja ja samalla tutustuu opiskelijoihin eri yliopistoista.

Tänä vuonna minua innostavat erityisesti yhteiskunta-alan harjoitteluasiat. Aiemmin olen ollut SYY-Tampereen hallituksessa ja tänä vuonna nyt sen lisäksi liittohallituksessa. Meillä on mukava porukka koossa. Kiva päästä hommiin!

 

Henrik-Kristian Telkki

Olen Henrik-Kristian Telkki, SYYn Rovaniemen vahvistuksia Lapin yliopistosta, jossa pääaineenani on rovaniemeläisittäin matkailuntutkimus. Koska näin haastavina aikoina siltojen polttaminen on kaikessa järjestötoiminnassa riski, ollaan nyt SYYssä tarjoamassa jälleenrakennuskokemusta. Aiempi SYY-kokemus kumpuaa omassa paikkarissa vietetyistä vuosista, joiden aikana on koettu monenmoisia pestejä. Veteraaniutta ja toimintavarmuutta haastavalla valtakunnallisella kentällä on toki kerrytetty myös muussa järjestötoiminnassa sekä muutan vuoden ajan EU-tehtävissä. Kuitenkin on aina niin, ettei kukaan ole SYYllinen ilman hyvää SYYtä. Joten tietenkin SYY on monellakin tapaa rakas järjestö.

Hallitusvuoteen lähdetään tarmoa puhkuen, ja mikäpä näin energisessä tiimissä on puhkuessa. Omana leiviskänä on edunvalvonta, joka onkin ollut jo pitkään omaa sydäntäni lähellä. Kenttänä edunvalvonta kohtaa tämänkaltaisina aikoina paljon uusia haasteita, eivätkä ne vanhatkaan ole itse itseään ratkaisemassa. Tämän vuoden isoina tavoitteina ovat yhteisöllisyyden rakentaminen yliopistojen ja opiskelijoiden välillä. Edunvalvonnalliset kysymykset eivät saa jäädä piiloon ”paikallisina ongelmina”, eikä yhdenkään opiskelijan tule jäädä yksin.

 

Olivia Jokinen

Moikka! Olen Olivia Jokinen ja opiskelen Rovaniemellä. Pääaineenani on hallintotiede. Tämä on toinen vuoteni SYYn toiminnassa. Viime vuonna olin SYY-Lapin hallituksessa ja jatkan siellä myös tänä vuonna. Olen mukana toiminnassa, koska olen kiinnostunut siitä, millaisia erilaisia työmahdollisuuksia meidän alallamme on. SYYn kautta pääsee tutustumaan myös uusiin ihmisiin ympäri Suomen. Tänä vuonna haluan tuoda erilaisia edunvalvonnallisia teemoja esille. Minulla on hyvä fiilis tästä vuodesta ja odotan innolla, mitä kaikkea päästään tekemään!

 

Jaana Riikonen

Moikka! Nimeni on Jaana Riikonen ja toimin tämän kauden liittohallituksessa viestintätiimin vetäjänä. Opiskelen yhteiskuntapolitiikkaa Itä-Suomen yliopistossa neljättä vuotta. SYYn toiminnassa alkanut kausi on kolmas. Aiemmin olen toiminut paikallisjärjestössäni SYY-Joensuussa sihteerinä, varapuheenjohtajana ja viestintävastaavana. Toiminta SYYssä on ollut yksi parhaimmista jutuista opiskeluaikoina ja siksi halusin myös tänä vuonna mukaan.

Juuri liittohallitukseen lähtö kiinnosti lähinnä uusien haasteiden takia. Tavoitteena on tehdä eri kanavissa aktiivista, monipuolista ja helposti lähestyttävää viestintää, joka tavoittaa sekä nykyiset että potentiaaliset jäsenet. Fiilikset tästä vuodesta ovat erittäin hyvät. Meillä on kasassa hyvä porukka, jolla saadaan varmasti asioita aikaan koronan tuomista haasteista huolimatta!

 

Inka Mantere

Heip! Olen Inka, 27-vuotias valtio-opin pääaineopiskelija Jyväskylästä. Olen SYYssä mukana meidän kolmen hengen viestintätiimissämme. Paikallistasolla olen juuri aloittanut sidosryhmävastaavana. Koen olevani siis eräänlaisella näköalapaikalla ja siksi pystyn parhaimmassa tapauksessa jakamaan tietoa nopeasti portaalta toiselle. Tämän vuoden tavoitteeksi voi siten luontevasti nostaa kommunikaation kokonaisvaltaisen ymmärtämisen ja hyödyntämisen osana SYYn toimintaa.

Nopeasti olen tajunnut, että tämä järjestö on jäsenistönsä ja aktiiviensa näköinen, mikä on hyvä asia. Uskon, että pystymme siten ketterästi vastaamaan yhteiskuntatieteellisiä aloja opiskelevien ajankohtaisiin ja mitä moninaisempiin tarpeisiin.

Tässä vaiheessa fiilikset ovat hyvät, sillä jo lyhyessä ajassa olen uutena aktiivina oppinut paljon! Tiedän, että luvassa on varmasti haastaviakin vaiheita, mutta olen innoissani tästä avautuvasta matkasta.

 

Juliana Vento

Helou helou! Olen Juliana, toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija Kuopiosta. Pääaineeksi valikoituu näillä näkymin sosiaalipsykologia. Olen tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana SYYn toiminnassa, joten uusia juttuja ja opittavaa riittää. Liittohallituksessa olen mukana viestintätiimissä ja lisäksi SYY-Kuopion paikkarihallituksessa samaisessa roolissa. Tavoitteena tälle vuodelle on viestinnän selkeyttäminen ja laaja infon levittäminen jäsenille sekä alamme opiskelijoille. On mahtavaa päästä edistämään alamme työelämään liittyviä asioita sekä tekemään yhteistyötä YKAn ja muiden yhteiskunta-alalle tärkeiden järjestöjen kanssa.

Vaikka korona luo omat haasteensa tämän vuoden toimintaan, löytyy meidän porukastamme huimasti innostusta ja ideoita. Odotankin innolla sitä, että pääsemme kehittämään sisäistä ja ulkoista viestintää, suunnittelemaan (etä)tapahtumia, huolehtimaan opiskelijoiden edunvalvonnasta, edistämään erinäisiä toimintatapoja sekä tutustumaan opiskelijoihin ympäri Suomen. Tästä tulee mahtava vuosi!!

 

Elina Luopa

Heipparallaa! Olen Elina Luopa, julkisjohtamisen opiskelija ja kohta valmis hallintotieteiden kandidaatti Vaasan yliopistosta. SYYn toimintaan lähdin jo fuksisyksynäni. Ensimmäisen vuoden vietin viestintävastaavana paikallisjärjestössäni SYY-Wasassa, minkä jälkeen jatkoin SYYn liittohallitukseen viestintätiimin vetäjäksi. Tänä vuonna siirryin kohti uusia haasteita ja toimin liittohallituksen projektitiimin vetäjänä. Alun perin mukaan innosti halu kehittää viestintäosaamistani ja sittemmin järjestötausta projektien parissa antoi intoa valtakunnalliseen projektityöskentelyyn.

Tänä vuonn haluan edistää uusien toimintatapojen ideointia ja työelämän tuomista lähemmäksi opiskelijoita. Me projektitiimissä pyrimme vastaamaan viime aikoina nopeastikin muuttuneisiin oloihin ja etäpainotteisesti järjestämään monipuolisia työelämätapahtumia läpi vuoden. Tapahtumien toivotaan kattavasti palvelevan jäsenistön tarpeita ja meihin saakin olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos haluaa jutella, toivoa tai kysyä jotain!

 

Suvi Kilpijärvi

Hei kaikki! Olen Suvi Kilpijärvi, viidennen vuoden poliittisen historian opiskelija. Opiskelen Suomen oikeassa pääkaupungissa eli Turussa. Olen mukana SYYn toiminnassa kolmatta vuotta. Aiemmin olen toiminut oman paikallisjärjestöni hallituksessa ensiksi tapahtumavastaavana ja sitten puheenjohtajana. Tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa mukana SYYn liittohallituksessa projektitiimissä. SYYn kautta olen päässyt osaksi mukavaa verkostoa, tutustunut uusiin ihmisiin sekä osallistunut kivoihin tapahtumiin.

Haluan tulevana vuonna kehittää yhdessä muiden hallituslaisten kanssa jäsentyytyväisyyttä ja kiinnittää erityistä huomiota jäsenpitoon. Ei riitä, että ihmiset vain liittyvät jäseniksi, vaan pitää aidosti tulla fiilis, että jäsenyydestä on hyötyä. Lisäksi kannanottojen merkitys liittohallitustasolla etenkin tässä maailmantilanteessa korostuu, kuten esimerkiksi avoin ja kriittinen keskustelu yliopistojen harjoittelukäytänteiden eriarvoisuudesta.

Toivotan kaikille oikein mukavaa alkanutta kevättä ja tsemppiä opintoihin!

 

Otto Hormio

Hei siellä! Nimeni on Otto Hormio ja olen projektitiimin jäsen. Opiskelen kolmatta vuotta poliittista historiaa valtsikassa Helsingin yliopistossa. SYY on minulle jo entuudestaan tuttu organisaatio. Toimin viime vuonna SYY-Helsingin hallituksen jäsenenä ja toimin tänä myös kyseisessä organisaatiossa puheenjohtajana. Tämän lisäksi olen tehnyt SYYn kanssa ollessani mukana sekä aine- että tiedekuntajärjestössä.

Lähdin mukaan liittohallitukseen, koska haluan tarjota yhteiskuntatieteiden opiskelijoille toimintaa sekä työkaluja tulevaisuutta varten valtakunnallisella tasolla. Uskon, että projektitiimin kanssa pystymme tänäkin vuonna toteuttamaan SYYn perinteisiä tapahtumia sekä mahdollisesti luomaan myös uusia mahdollisuuksia SYYn jäsenistölle. Vuosi alkaa epämääräisissä merkeissä, sillä poikkeusolot eivät ole hävinneet mihinkään. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö yhteiskuntatieteilijöillä olisi tarvetta edunvalvonnalle, yhteisöllisyydelle sekä tulevaisuuden suunnittelulle. Juuri siksi SYYn toiminta on tärkeämpää kuin koskaan!