Siirry pääsisältöön

Urahyvinvointi

Palvelumme Jäsenpalvelut ja -edut Urapalvelut Urahyvinvointi

YKA tukee hyvinvointiasi

Haluamme edistää ykalaisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. YKAn palvelutarjoamaan kuuluu uravalmennuksen lisäksi myös muita urahyvinvointiasi tukevia ja edistäviä palveluita: urahyvinvointivalmennus, opiskelijoiden hyvinvointiohjaus sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapia.  

Nämä palvelut tukevat erilaisissa kuormittavissa ura- ja elämäntilanteissa. Syynä tilanteeseen voi olla esimerkiksi

  • psyykkinen kuormitus työssä tai opinnoissa 
  • tarve stressin tai ajan hallinnalle 
  • riittämätön palautuminen kuormittavassa tilanteessa 
  • huoli omasta terveydentilastasi
  • yt- tai irtisanomistilanne 

Palveluita voi käyttää myös ennaltaehkäisevästi omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen tai haastavaan työtilanteeseen varautumiseen. Yhteydenottosi on jo ensimmäinen askel kohti muutosta.

Urahyvinvointivalmennus

Urahyvinvointivalmennuksessa voit varautua tulevaan kuormittavaan haasteeseen tai laittaa tämänhetkisessä tilanteessa asiat tärkeysjärjestykseen. Saat apua arjen hallintaan ja vinkkejä palautumiseen. Valmennus sopii myös tilanteeseen, jossa oma työkykysi mietityttää, tai työpaikallasi on jokin erityisen kuormittava tilanne. Syynä kuormittavaan tilanteeseen voi olla esimerkiksi oma terveydentilasi, yt- tai irtisanomistilanne tai muu psyykkinen kuormitus.

Valmennusta tekevillä asiantuntijoilla on vahva työkokemus myös ammatillisen kuntoutuksen ohjauksesta sekä ja ohjauksesta haastavissa työelämän tilanteissa. He tuntevat palveluverkoston ja kohtaavat sinut luottamuksella ja yksilöllisesti.

Voit valita joko 25 minuutin tai 50 minuutin valmennuksen.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ( 2 x 50 min)

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on tavoitteellista, ennaltaehkäisevää ja mielen hyvinvointia edistävää matalan kynnyksen palvelua. Lyhytterapia auttaa avaamaan uusia näkökulmia sekä löytämään vaihtoehtoisia toimintamalleja pulmallisiin tilanteisiin. Keskusteluissa pääpaino on ratkaisuissa ongelmien sijaan.

Lyhytterapiaan hakeutumisen syitä voi olla esimerkiksi opiskeluun tai työelämään liittyvät huolet, ihmissuhdepulmat, yksinäisyys, ahdistuneisuus tai alakuloisuus. Tarve terapialle voi syntyä silloin, kun omat keinot tai voimavarat eivät riitä elämän haasteiden keskellä. Tapaamiset toteutetaan videovälitteisesti ja keskustelut ovat luottamuksellisia. 

Lyhytterapia ei ole kuntouttavaa psykoterapiaa eikä siihen voi saada KELA-korvausta. Mielenterveysdiagnoosi ei ole este lyhytterapialle, mutta vaikeammissa mielenterveydenhaasteissa tulee kääntyä psykiatrisen hoitotahon puoleen.

Huom! Ratkaisukeskeinen lyhytterapia vie yleensä kaksi 50 minuutin tapaamiskertaa, eli koko vuoden uravalmennuskiintiön. Varaa kuitenkin vain yksi tapaamisaika kerralla ja sopikaa jatkossa yhdessä valmentajan kanssa.

Solution-focused brief therapy is also available in English! Vår lösningsfokuserad kortterapi fås även på svenska!

Opiskelijoiden hyvinvointiohjaus

Opiskelijoiden hyvinvointiohjaus tukee monenlaisissa opiskelu- ja elämäntilanteissa. Tuntuuko sinusta, että kaipaisit tukea ja vinkkejä arjen hallintaan ja palautumiseen? Tai tunnetko olevasi yksin kaiken kuormituksen keskellä? Ohjaus ei ole opinto- tai graduohjausta, vaan kokonaisvaltaisen hyvinvointisi tukea.

Kesto 25 min.

”Yllätyin positiivisesti siitä, miten konkreettisia vinkit olivat ja pystyin heti hyödyntämään niitä työnhaussa. Palvelu oli lyhyt ja ytimekäs ja juuri sopiva tilanteeseeni. Rohkaistuna saan nyt edetä kohti uusia haasteita työelämässä 🙂 Suosittelen lämpimästi ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa!”

Miten varaan ajan?

Tarvitset ajanvarauksessa jäsennumerosi, jonka löydät jäsenkortista, jäsenmaksulaskusta tai jäsenen verkkoasioinnista. Voit kirjautua verkkoasiointiin puhelinnumerosi avulla. Jos et löydä jäsennumeroasi, voit soittaa liittoon (p. 010 231 0350).

Ajanvarauksen ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä puhelimitse Työvalmennus Futuuriin (p. 010 420 4142 tai uraohjaus@tyovalmennus.fi).

Voit käyttää YKAn urapalveluiden valmennus-, ohjaus- tai terapiakertoja kalenterivuoden aikana yhteensä 2–4 kertaa, riippuen palvelun kestosta (25 min / 50 min). Lisätietoja

Lue myös tämä

Muistathan, että työhyvinvoinnista huolehtiminen sekä ja työhön liittyvä jaksaminen ja sen tukikeinot ovat palvelussuhteessa ollessasi ensisijaisesti työnantajasi vastuulla. Käytä siis mielellään myös se resurssi, ja keskustele esihenkilösi ja/tai työterveyshuollon kanssa. YKAn palvelu on palvelussuhteestasi ja työnantajastasi täysin riippumaton, emmekä kytke sitä mitenkään mahdolliseen työterveyshuollon prosessiisi. Asiantuntijoidemme kanssa käymäsi keskustelut ovat luottamuksellisia, emmekä ilmaise ulkopuolisille, ketkä palveluitamme ovat käyttäneet. 

Kaikki jäsenemme ovat oikeutettuja jatkamaan ohjaus-, valmennus- tai terapiaprosessia omakustannushintaan kumppanimme Futuurin kanssa. Tutustu asiantuntijoihimme!

Noudatamme uravalmennuksessamme Uraohjaajat ja -valmentajat ry:n eettisiä periaatteita.