Siirry pääsisältöön

Lakipalvelut ja palkkaneuvonta

Palvelumme  Jäsenpalvelut ja -edut  Lakipalvelut ja palkkaneuvonta

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen jäsenenä saat lakineuvontaa sekä työ- että yksityiselämään liittyvissä oikeudellisissa asioissa.

Jäsenenä käytettävissäsi ovat myös lakioppaamme ja lain mukaan -artikkelimme.

Työelämän lakineuvonta

Voit ottaa yhteyttä YKAan, jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia, jotka liittyvät työelämään. YKAn juristit neuvovat esimerkiksi työ- tai virkasuhdettasi koskevissa asioissa sekä työttömyysturvassa. 

Palkkaneuvonta

Tarjoamme yksilöllistä, tutkimustietoon perustuvaa palkkaneuvontaa. Kysy palkkauksesta!

Yksityiselämän lakineuvonta

YKAlla on Asianajotoimisto Jurentia Oy:n kanssa sopimus puhelinneuvonnasta jäsenten yksityiselämän oikeusasioissa. Neuvonta koskee yksityiselämän oikeusasioita, joihin kuuluvat muun muassa perinnöt ja testamentit, avioehdot, ositukset, lahjat sekä asunnon ja kiinteistön kaupan vastuut.

Palveluja Pohjoismaissa

Jäsenet voivat yhteistyösopimuksen mukaan käyttää pohjoismaisten sisarjärjestöjen neuvontapalvelua ja liittojen jäsenille suunnattuja kotisivuja työskennellessään Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Sopimuskumppaneina ovat ruotsalainen Akavia, tanskalainen Danmarks Jurist- och Økonomforbund DJØF sekä norjalaiset Norges Juristforbund, Samfunnsviternes Fagforening i Norge ja Samfunnsøkonomenes Fagforening i Norge. Järjestöjen kotisivujen jäsensivuille pääsyä varten voit pyytää käyttäjätunnukset soittamalla jäsenpalveluumme (p. 010 231 0350, ma–pe klo 9–15).