Siirry pääsisältöön

YKA: JULKISEN SEKTORIN HALLINNON HENKILÖSTÖRESURSSIT ON JO PURISTETTU MINIMIIN – ”ON HELPOMPI SYYTTÄÄ HALLINTOA KUIN PYRKIÄ RATKOMAAN OIKEITA ONGELMIA”

Helsingin Sanomien kolumnissa 25.2.2024 annettiin ymmärtää, että julkinen hallinto on Suomessa paisunut käsistä. Kuitenkin Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen tilastot osoittavat, että julkisen sektorin osuus työllisestä työvoimasta on pienimmillään 50 vuoteen. 

Lue lisää

Ajankohtaista

Jäsenhankinnan menestysvuosi: YKAn jäsenmäärä kasvoi 5,1 %

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen jäsenmäärä kasvoi vuonna 2023 huimat 5,1 %. YKAlaisia onkin jo yli 13 800. Myös koko Akavan jäsenmäärä kasvoi erityisesti opiskelijajäsenten osalta. Akavalaisia on jo yli 620 000.

Syvenny Euroopan demokratiakehitykseen

Suomessa ja maailmalla on seurattu jo vuosia huolestuneina Euroopan demokratiakehitystä. Miltä kehitys näyttää eurovaalien kynnyksellä?

Tervetuloa syventymään teemaan kaikille avoimeen ja maksuttomaan tilaisuuteemme Euroopan demokratiakehitys eurovaalien kynnyksellä 11.3.2024 klo 17–18.30. Puhujina Helsingin yliopiston tutkijatohtori Annastiina Kallius sekä Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen dosentti, erikoistutkija Kimmo Elo. Tilaisuus järjestetään yhdessä Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan kanssa. Avaussanat esittää valtiotieteellisen tiedekunnan varadekaani Hanna Wass.

Mona Zabihian YKAn viestinnän asiantuntijaksi

Mona Zabihian on valittu YKAn viestinnän asiantuntijaksi. Zabihian on työskennellyt aiemmin muun muassa Miltton Oy:ssa nuorempana viestintäkonsulttina sekä Kelassa viestinnän asiantuntijana. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Lämpimästi tervetuloa YKAan!

Kestävyysosaaminen on yhteistyötä ja arvovalintoja

Työelämä on keskeisessä roolissa kestävyyskriisin ratkaisemisessa ja siksi kestävyysosaamisesta on tullut yksi keskeisimmistä työelämätaidoista. Mitä kestävyysosaamisella tarkoitetaan ja miten ykalaiset haluaisivat itse sitä kehittää? Näitä asioita pohtii YKAn osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä YKAn blogissa.

Ansiosidonnaisen porrastus toisi ykalaisten tileihin satojen eurojen loven

Maan hallituksen suunnitelmat erityisesti ansiosidonnaisen työttömyysturvan osalta näkyvät monen ykalaisen elämässä hyvin konkreettisella tavalla jo tänä vuonna. Ansiosidonnaista on aiempaa vaikeampaa saada ja vaikka sitä saisikin, päivärahojen porrastus nappaa toimeentulosta nopeasti ison loven.

Tule YKAn koulutuksiin ja tapahtumiin!

Jäsenpalvelut ja -edut

YKAn jäsenenä saat laadukkaita palveluita ja rahanarvoisia etuja urasi eri vaiheisiin! Tule mukaan koulutuksiin, hyödynnä vakuutusedut, pyydä neuvoa lakipalvelustamme ja varaa itsellesi henkilökohtainen uravalmennusaika.

Palvelutarjontamme on räätälöity yhteiskunta-alan osaajalle. Ota siis sinulle kuuluvista palveluista ja eduista kaikki irti!

Lue lisää

Tutustu paikallistoimintaan!

Verkostoidu, vahvista ammatillista osaamistasi ja viihdy erilaisissa tapahtumissa muiden yhteiskuntaosaajien seurassa. Tutustu myös paikkakunnasta riippumattomaan senioritoimintaamme!

Pysytään yhteydessä!

Pidä jäsentietosi ajan tasalla Oma YKA -palvelussa! Voit kirjautua palveluun puhelinnumerollasi tai pankkitunnuksillasi.

Päivitä tietosi nyt