Työelämän jaksamisen haasteet ovat kasvava ongelma. Mielenterveyden häiriöt aiheuttavat yhä enemmän sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä, ja uupumus koskettaa monia jo ennen työelämään siirtymistä. Kestävä työelämä vaatii panostuksia mielenterveyteen ja hyvinvointiin niin yksilöiden, työyhteisöjen kuin yhteiskunnan tasolla.
Hyvinvointi on nostettu myös YKAn osaamispalveluiden pääteemaksi vuonna 2025. Teemavuoden aikana teemaa lähestytään kolmesta eri näkökulmasta. Yhteiskunnallisella tasolla teemavuosi tuo esille modernin työelämän rakenteellisia haasteita ja edistää myötätuntoisempaa työkulttuuria. Organisaatiotasolla tarjotaan esihenkilöille ja työyhteisöille tukea ja työkaluja hyvinvointia tukevan työkulttuurin luomiseen, sekä mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja tunnistamiseen. Yksilötasolla YKAn jäsenille tarjotaan konkreettisia työkaluja oman jaksamisen vahvistamiseen ja voimavarojen tunnistamiseen.
Tälle sivustolle tullaan kokoamaan kaikki teemavuoteen liittyvät koulutukset, tallenteet, blogit ja muut sisällöt.
Kevään 2025 koulutukset
11.2. Itsemyötätunto hyvinvoinnin ja jaksamisen kulmakivenä 6.3. Mielenterveysongelmien varhainen tunnistaminen ja tukeminen työpaikoilla 13.3. Mielenterveyttä vahvistava johtaminen (Mieli ry) 20.3. Miten nuoret voivat? Katsaus nuorten hyvinvoinnin ja työelämän haasteisiin 27.3. Miten miehet voivat? Katsaus mieserityiseen mielenterveystyöhön 1.4. Esihenkilöaamiainen: Vaikeiden asioiden puheeksi ottaminen alaisen kanssa, Helsinki (Mieli ry) 10.4. Työhyvinvointiwebinaari – Psykologinen palautuminen (TJS) 16.4. Työyhteisötaidot haltuun: Arvostava vuorovaikutus (Mieli ry) 29.4. Työyhteisötaidot haltuun: Tunnetaidot työelämässä (Mieli ry) 8.5. Aivohyvinvointi modernissa asiantuntijatyössä 13.5. Häirintä ja epäasiallinen kohtelu työpaikalla
Huolettaako jaksaminen tai tuntuuko palautuminen vaikealta? Pohditko, miten ottaa työkykyyn liittyviä asioita puheeksi esihenkilön kanssa? YKAn urapalveluiden urahyvinvointivalmennus on tukenasi erilaisissa kuormittavissa työlämän tilanteissa, oli sitte syynä oma terveydentilasi, yt- tai irtisanomistilanne tai muu psyykkinen kuormitus.Valmennusta tekevillä asiantuntijoilla on vahva työkokemus työkykyvalmennuksesta ja ohjauksesta haastavissa työelämän tilanteissa.
Palvelua voi käyttää myös ennaltaehkäisevästi omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen tai haastavaan työtilanteeseen varautumiseen. Yhteydenottosi on jo ensimmäinen askel kohti muutosta.
Lue lisää ja varaa aika urahyvinvointivalmennukseen täältä.
Tähän kootaan kaikki aihetta käsittelevät julkaisut YKAn blogista