Siirry pääsisältöön

Oikeudellinen neuvonta yksityisasioissa

PalvelummeJäsenpalvelut ja -edutLakipalvelut ja palkkaneuvonta → Oikeudellinen neuvonta yksityisasioissa

Oikeudellinen neuvonta yksityisasioissa

YKAlla on Asianajotoimisto Jurentia Oy:n kanssa sopimus puhelinneuvonnasta jäsenten yksityiselämän oikeusasioissa. Oikeuksien ja velvollisuuksien ennakointi säästää ristiriidoilta ja vahingoilta. Jäsen voi usein yksinkertaisella tavalla edistää oikeusturvaansa kysymällä ajoissa neuvoa. Jäsenille palvelu on ilmainen. Palvelu koskee myös jäsenen kanssa samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten asioita.

Apusi yksityiselämän lakiasioissa

Kun tarvitset yksityiselämän oikeudellista neuvontaa, soita Jurentian toimistoon numeroon  09 271 5940 (arkipäivisin klo 8–16.30).

Voit vaihtoehtoisesti ottaa yhteyttä myös Jurentian sivuilta löytyvää yhteydenottolomaketta käyttäen.

Ottaessasi yhteyttä mainitse, että haluat YKAn jäsenetuna tarjoamaa puhelinneuvontaa. Ilmoita juristille nimesi ja jäsennumerosi (jäsennumero löytyy jäsenkortistasi, jäsenmaksulaskustasi sekä verkkoasioinnista).

 

Neuvonta koskee yksityiselämän oikeusasioita, joihin kuuluvat muun muassa

  • Perhe- ja jäämistöoikeudelliset asiat
  • Asunto- ja kiinteistökauppojen riitatilanteet
  • Asumisen riitatilanteet
  • Sopimus- ja vahingonkorvausoikeudelliset asiat
  • Rikosoikeudelliset asiat

Neuvonnan ulkopuolelle jäävät työsuhteeseen, työtehtäviin, elinkeino-, sijoitus- ja ansiotoimintaan sekä luottamustehtäviin liittyvät kysymykset. Ota kaikissa työ- tai virkasuhteisiin liittyvissä ongelmatilanteissa yhteyttä YKAn juristeihin.

Tarkoitus on, että jäsen voi esittää ja asianajotoimiston juristi selvittää asian puhelimessa ilman perehtymistä asiakirjoihin. Palvelu ei kata asiakirjojen laatimista. Asianajaja ei voi neuvoa asiassa, jota hoitaa muu asiamies tai jota jäsen itse ajaa oikeudessa tai viranomaisessa.

Jos asian selvittäminen edellyttää asiakirjoihin perehtymistä tai muita toimenpiteitä, jotka eivät kuulu tämän sopimuksen piiriin, YKAn jäsen voi tehdä Asianajotoimisto Jurentian kanssa toimeksiantosopimuksen. Jäsenet saavat 15 % alennuksen toimeksiannon veloituksesta. Voimassaoleva jäsenyys tulee ilmoittaa ja siitä tulee esittää selvitys viimeistään toimeksiantosopimuksen allekirjoituksen yhteydessä alennuksen saamiseksi.

Palvelun pitämiseksi tasokkaana ja sen kehittämiseksi toivomme, että annat siitä palautetta YKAn toimistoon tai suoraan asianajotoimistoon.