Siirry pääsisältöön
12.10.2022

YKA kannattaa Maria Löfgreniä Akavan puheenjohtajaksi

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut kannattaa Maria Löfgreniä Akavan puheenjohtajaksi. YKAn hallitus päätti asiasta kokouksessaan 11.10.2022.  

Akavan puheenjohtajakilpaan on ilmoittautunut kaksi ehdokasta, Tekniikan Akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren. YKAn hallitus on haastatellut kumpaakin ehdokasta ja järjestänyt kaikille avoimen puheenjohtajapaneelin 6.10.2022.

YKAn hallitus pitää molempia ehdokkaita erittäin ansioituneina ja osaavina. Jari Jokisen ura yhteiskunnallisena vaikuttajana on monipuolinen. Hänen asiantuntemuksensa etenkin koulutuspolitiikasta ja EU-asioista on vahva. Maria Löfgren on puolestaan tehnyt pitkän ja vaikuttavan uran työmarkkinatoiminnassa. YKAn hallitus arvostaa hänen syvällistä ymmärrystään työelämän lainsäädännön ja työehtojen kehittämisestä.

 

Kenestä moninaisen akavalaisen kentän edustaja?

YKAn jäsenet ovat jo pitkään toivoneet Akavalta avoimuutta, nykyaikaisuutta ja tasapuolisuutta. YKAlla oli oma ehdokkaansa edellisessä puheenjohtajavaalissa vuonna 2020. Asetimme silloin oman ehdokkaamme, koska halusimme Akavasta avoimen, terävän ja keskustelevan työmarkkinakeskusjärjestön. Akava tarvitsee hyvän johtajan, joka kokoaa kentän yhteen yhteisten tavoitteiden taakse. Jokaisen akavalaisen äänen on kuuluttava Akavan päätöksenteossa.

Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, nämä teemat ovat edelleen ajankohtaiset. Uusi puheenjohtaja saa johdettavakseen Akava-yhteisön, jonka suurimpia haasteita on laskeva järjestäytymisaste. Yhteiskunta on jatkuvassa muutoksessa. Vahvan keskusjärjestön on tuettava jäsenistöä heidän erilaisissa elämäntilanteissaan.

Kokouksessaan 11.10.2022 YKAn hallitus totesi, että ykalaiset tavoitteet edistyisivät erityisesti Löfgrenin puheenjohtajuuden myötä.  

Akavan puheenjohtajan on oltava kaikkien akavalaisten puheenjohtaja. Siksi edellytämmekin, että valituksi tuleva henkilö ottaa huomioon, miten moninaista jäsenkuntaa hän edustaa.  

 

Lisätietoja: 

Simo Pöyhönen
YKAn toiminnanjohtaja
simo.poyhonen@yka.fi
010 231 0362

Tallenne YKAn järjestämästä puheenjohtajapaneelista on katsottavissa osoitteessa https://www.webcasting.fi/yhteiskunta-ala/CBrB0DfD/ Akavan liittokokoukseen saakka.