Siirry pääsisältöön
3.10.2022

Kuka on Akavan tuleva puheenjohtaja?

Akavalle valitaan uusi puheenjohtaja marraskuun liittokokouksessa.

Tällä hetkellä puheenjohtajana toimiva Sture Fjäder ilmoitti kesäkuussa 2022, että jättää kautensa kesken. Hänen puheenjohtajakautensa olisi päättynyt toukokuussa 2024.

Akavan puheenjohtajan normaali toimikausi on neljä vuotta. Fjäderin keskeyttämisestä johtuen puheenjohtaja valitaan tavallista lyhyemmäksi ajaksi eli toukokuuhun 2024 päättyväksi ajaksi.

Liittojen valitsemat liittokokousedustajat äänestävät puheenjohtajavaalissa ja käyttävät kokouksessa liittonsa äänimäärää, joka perustuu jäsenmäärään.

Akava puheenjohtaja johtaa Akavan hallituksen työtä ja Akavan toimistoa, edustaa Akavaa julkisuudessa ja erilaisissa työryhmissä sekä vastaa sidosryhmäsuhteista ja edunvalvontatoiminnasta.

 

Kaksi ehdokasta: Jari Jokinen ja Maria Löfgren

Puheenjohtajakilpaan on asettunut kaksi ehdokasta, Tekniikan Akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

YKA järjesti torstaina 6.10.2022 vaalipaneelin, jossa Jokinen ja Löfgren keskustelivat juontaja Robert Sundmanin johdolla ykalaisten esiin nostamista kysymyksistä. Katso paneelin tallenne!

 

Näin YKA muodostaa kantansa

Yhdistyslain ja YKAn sääntöjen mukaan yhdistystä edustaa ja sen kannan määrittelee hallitus. YKAn hallituksessa on keskusteltu Akavan puheenjohtajavalinnasta ja YKAn kannanmuodostuksesta useaan otteeseen vuoden 2022 kokouksissa. YKAn hallitus on tavannut ja haastatellut kokouksissaan sekä Jokisen että Löfgrenin. Lopullisen päätöksen hallitus tekee kokouksessaan joko 11.10.2022 tai 7.11.2022. Lue lisää toiminnanjohtaja Simo Pöyhösen tekstistä.

 

Tutustu ehdokkaisiin

Maria Löfgren
Jari Jokinen