Siirry pääsisältöön
10.6.2024

Teija Kynkäänniemi: YKAn sosiaalityön verkosto tarjoaa kollegiaalista tukea sekä mahdollisuuden päivittää osaamista

Minkälaista edunvalvonnan painopisteitä sosiaalityön kenttä kaipaa? Miten sosiaalityön ammattilaisten työhyvinvointia tulisi kehittää? Miten poliittiset päätökset ja lainsäädäntömuutokset vaikuttavat sosiaalityön käytänteisiin? Entäpä mitä sosiaalityöntekijöiden kelpoisuusvaatimuksille on tapahtumassa? 

Muun muassa näitä kysymyksiä olemme käsitelleet YKAn sosiaalityön verkoston ensimmäisen toimintakauden aikana. Verkosto on tarkoitettu kaikille jäsenille, joita sosiaalityön ja sosiaalialan kysymykset kiinnostavat. Verkoston toiminta käynnistyi syyskuussa 2023, jonka jälkeen olemme kokoontuneet Teams-tapaamisissa neljä kertaa. Marraskuun tapaamisessa kartoitettiin jäsenistön toiveita verkoston toiminnalle ja ideoitiin yhdessä verkoston käytännön toimintaa. Sovimme, että kokoontumiset toteutuvat pääasiassa Teamsissa, jotta niihin olisi mahdollisuus osallistua mistä päin Suomea tahansa. Verkostolle on perustettu myös sähköpostilista tiedottamista varten. Sosiaalisen median kanavissa tarkoitus on luoda yhteinen ryhmä LinkedIniin syksyllä 2024. 

Toiminnan alusta saakka tavoitteena on ollut luoda jäsenistölle verkostoitumisen kautta kollegiaalisen tuen ja osaamisen päivittämisen mahdollistava foorumi. Verkoston toiminnan kannalta on oleellista myös sosiaalityön teemojen linkittäminen osaksi YKAn laajempaa edunvalvontatyötä. Kaikissa verkoston kokoontumisissa on mukana myös YKAn edustaja, jotta vuoropuhelu liiton kanssa pysyy tiiviinä. 

Tähän mennessä olemme kokoontuneet ajankohtaisten teemojen äärelle. Verkoston kokoontumisissa on ollut mukana teemasta ja ajankohdasta vaihdellen noin 10-20 jäsentä. Osassa kokoontumisia on ollut mukana alustajia virittämässä keskustelua. Tammikuussa pohdimme työmarkkinakysymyksiä ja etenkin palkkausta sosiaalityön näkökulmasta, maaliskuussa veto- ja pitovoimaa sosiaalityön kentillä ja toukokuussa tartuimme hallituksen kehysriihen päätöksiin sosiaalityön näkökulmasta. Toivomme jäsenistöltä aktiivista osallistumista kokoontumisiin, mutta mukaan on lämpimästi tervetullut myös vain kuuntelemaan. 

Heräsikö sinulle kiinnostus osallistua mukaan? Otamme mielellämme vastaan ideoita ja palautetta verkoston toiminnasta. Kevätkauden viimeisessä kokoontumisessa ideoimme vaikuttamistyön mahdollisuuksia ja yhteisen kannanoton tekemistä sosiaalityön osaamisen ja roolin esiin nostamiseksi. Jatketaan tämän idean työstämistä syksyllä! Ilmoittelemme syksyn kokoontumisajoista kesälomien jälkeen. Sosiaalityön postilistalle ilmoittautumalla saat ajantasaisesti tietoa verkoston toiminnasta ja kokoontumisista. 

Rentouttavaa kesää kaikille YKAlaisille toivotellen, 

Teija Kynkäänniemi, verkoston vetäjä 

Mukaan verkostoon

Ykalaisten sosiaalityön verkosto on luotu kollegiaalisen tuen, verkostoitumisen ja alalle tärkeiden teemojen edistämiseksi. Verkoston toiminta on kohdistettu ykalaisille sosiaalityön- ja työntekijöiden parissa työskenteleville tai alalta tutkinnon omaaville. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet ykalaiset.

Mukaan verkostoon pääsee liittymällä sen sähköpostilistalle. Tämä onnistuu helposti laittamalla viestiä YKAn Ainomaija Rajoolle (ainomaija.rajoo@yka.fi). Ilmoita viestissä nimesi ja sähköpostiosoite, joilla verkoston listalle haluat. Sähköpostilistan kautta saat tiedot tapaamisista.