Siirry pääsisältöön
16.2.2022

Tehosta työnhakuasi – tule mukaan Rekryboosteriin!

Rekryboosteri on yhdeksän akavalaisen ammattiliiton palvelu työttömille ja työttömäksi jäämässä oleville jäsenille. Ohjelma sijoittuu täysin verkkoon, joten voit tulla mukaan mistä päin maailmaa tahansa. YKAn jäsenenä Rekryboosteriin osallistuminen on sinulle täysin maksutonta.

 

Mitä Rekryboosterissa käytännössä tapahtuu?

Rekryboosteri kestää kuusi viikkoa. Jokaisessa ryhmässä on enintään viisitoista osallistujaa. Aktiivisessa ohjelmassa vuorotellaan vertaistapaamisten ja -työpajojen, uravalmentajan ohjaamien tapaamisten ja itsenäisen työskentelyn välillä. Jokaisella viikolla on omat teemansa, vinkkinsä ja harjoituksensa, jotka johdattavat sinua uutta työtä kohti.

Viikko-ohjelma näyttää tältä:

  • Maanantai klo 10-12: Ryhmän tilannekatsaus ja viikon teemoihin valmistautuminen
  • Tiistai klo 10-12: Työnhaun työpaja
  • Keskiviikko klo 13-14.30: Ryhmien yhteinen teemoitettu keskustelu, uravalmentaja paikalla
  • Torstai: Työnhakumateriaalien vertaispalautepäivä
  • Perjantai: Työnhaun suunnitelman päivittäminen

 

Mitä Rekryboosterista saan?

Erään Rekryboosteriin osallistuneen mukaan ohjelmassa parasta olivat ”keskinäiset keskustelut, palaute ja kehittämisehdotukset muilta, vertaistuki ja tsemppaus asioissa, joita työssäolevien on vaikea ymmärtää”. Rekryboosterista saat mahtavan työnhakuyhteisön. Et jää työnhakusi kanssa yksin. Keskustelu, kommentointi, kysyminen ja palautteenanto ovat ohjelman ytimessä: sinun osaamisestasi on apua muiden työnhaussa ja päinvastoin.

Rekryboosteri auttaa sinua toimimaan työllistymisesi eteen tavoitteellisesti päivittäin. Ohjelman ovat laatineet uravalmentajat, jotka tuntevat työnhaun mutkat ja haasteet. Itsenäisen työskentelyn ja vertaistapaamisten lisäksi ohjelmaan kuuluu myös kaikille ryhmille yhteisiä Q&A-tapaamisia uravalmentajan johdolla. Rekryboosterissa kannustetaan sinua huolehtimaan myös hyvinvoinnistasi. On tärkeä tunnistaa se, että työnhaku voi joskus olla todella kuluttavaa. Ohjelman tarjoama vertaistuki ja työnhaun viikko-ohjelma auttavat sinua pitämään itsestäsi huolta.

 

Miten pääsen mukaan?

Olet lämpimästi tervetullut Rekryboosteriin! Ilmoittaudu tämän linkin kautta. Lisätietoa voit kysyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rekryboosteri.info@gmail.com.

 

Rekryboosterin taustalla ovat YKAn lisäksi Akavan Erityisalat, Insinööriliitto, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu, Suomen Ekonomit, Suomen Lakimiesliitto, Tekniikan akateemiset TEK, Tradenomiliitto TRAL sekä Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY.

Rekryboosteri pähkinänkuoressa

Rekryboosterin ryhmiä luotsaa kevään aikana kokenut uravalmentaja Pauliina Taipalus, joka kertoo videolla siitä, mistä Rekryboosterissa on kyse.