Siirry pääsisältöön
11.1.2023

Ehdota hyvinvointivaltio- tai eriarvoisuusaiheista tutkimusta

YKA jakaa vuosina 2022–2026 vuosittain 500 euron suuruisen palkinnon parhaalle suomalaiselle hyvinvointivaltio- tai eriarvoisuusaiheiselle tutkimusartikkelille. Palkinnon saajan valitsevat professori Jani Erola (Turun yliopisto) ja professori Anne Kouvonen (Helsingin yliopisto).

Palkinnon taustalla on Vuoden 2022 yhteiskuntatieteilijä, VTT Juho Saari. Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi valittu henkilö tai kollektiivi saa jakaa YKAn tarjoaman 2 500 euron tukirahan kiinnostavalle yhteiskunnalliselle toimijalle. Saaren päätöksellä tukiraha jaetaan vuosien 2022–2026 aikana viidelle eri tutkimusartikkelin tekijälle.

Vuonna 2022 palkinto myönnettiin Tampereen yliopiston tutkijatohtori Linda Enrothin ja Karolinska Institutetin tutkija Stefan Forsin International Journal of Public Healthissa julkaistulle tutkimukselle Trends in the social class inequalities in disability and self-rated health: Repeated cross-sectional surveys from Finland and Sweden 2001–2018.

 

Palkitsemiskriteerit

Palkinto myönnetään parhaalle post doc -tutkijan (yliopiston uraporras 2 tai vastaava) ensimmäisenä kirjoittajana kirjoittamalle suomen-, ruotsin- tai englanninkieliselle vertaisarvioidulle artikkelille, joka käsittelee hyvinvointivaltiota ja/tai sosiaalista eriarvoisuutta. Palkinto voidaan jakaa, jos artikkelin on kirjoittajista kaikki ovat samassa uravaiheessa ja kirjoittajien kontribuution on yhtä suuri.

Palkinnon saajan tulee olla työsuhteessa tai apurahatutkijan tapauksessa olla affilioituneena suomalaiseen korkeakouluun, tutkimuslaitokseen tai muuhun yksikköön, jossa tutkimusta on mahdollista tehdä osana päätoimea.

Palkintoa hakeva voi ehdottaa itse omaa tutkimustaan tai ehdotus voi tulla toiselta tutkijalta. Artikkelin tulee olla julkaistu tai hyväksytty vuonna 2022. Palkinnon saajan ei tarvitse olla YKAn jäsen.

Lähetä ehdottamasi artikkelin pdf sekä lyhyet perustelut (max 1 sivu), miksi juuri tämä tutkimus tuli palkita osoitteeseen laura.piiroinen@yka.fi 12.2.2023 mennessä. Kirjoita viestisi otsikkoon ”Palkinto tutkimukselle”.

 

Odotamme innolla ehdotustasi!

Lisätietoa