Siirry pääsisältöön
21.1.2022

Ehdota parasta hyvinvointivaltio- tai eriarvoisuusaiheista tutkimusta

YKA on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijän vuodesta 1999 alkaen. Vuoden 2022 yhteiskuntatieteilijä on VTT Juho Saari. Saaren valinnasta alkaen Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi valittu henkilö tai kollektiivi saa antaa YKAn tarjoaman 2 500 euron suuruisen tukirahan kiinnostavalle yhteiskunnalliselle toimijalle.

Saari päätti jakaa tukirahan niin, että vuosina 2022–2026 myönnetään vuosittain 500 euron palkinto parhaalle suomalaiselle hyvinvointivaltio- tai eriarvoisuusaiheiselle tutkimusartikkelille. Palkinnon rahoittaa Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry ja palkinnonsaajan valitsevat professori Jani Erola (Turun yliopisto) ja professori Anne Kouvonen (Helsingin yliopisto).

Palkinto myönnetään parhaalle post doc -tutkijan (yliopiston uraporras 2 tai vastaava) ensimmäisenä kirjoittajana kirjoittamalle suomen-, ruotsin- tai englanninkieliselle vertaisarvioidulle artikkelille, joka käsittelee hyvinvointivaltiota ja/tai sosiaalista eriarvoisuutta. Palkinto voidaan jakaa, jos artikkelin on kirjoittajista kaikki ovat samassa uravaiheessa ja kirjoittajien kontribuution on yhtä suuri. Palkinnon saajan tulee olla työsuhteessa tai apurahatutkijan tapauksessa olla affilioituneena suomalaiseen korkeakouluun, tutkimuslaitokseen tai muuhun yksikköön, jossa tutkimusta on mahdollista tehdä osana päätoimea.

Palkintoa hakeva voi ehdottaa itse omaa tutkimustaan tai ehdotus voi tulla toiselta tutkijalta. Artikkelin tulee olla julkaistu tai hyväksytty vuonna 2021. Palkinnon saajan ei tarvitse olla YKAn jäsen.

Lähetä ehdottamasi artikkelin pdf sekä lyhyet perustelut (max 1 sivu), miksi juuri tämä tutkimus tuli palkita osoitteeseen laura.piiroinen@yhteiskunta-ala.fi 4.2.2022 mennessä. Laita viestisi otsikkoon ”Palkinto tutkimukselle”.

Odotamme innolla hakemustasi!