Siirry pääsisältöön
23.3.2021

Ambassadörer som erfarenhetsexperter

YKA:s första studerandeambassadörer inledde sittuppdrag i september 2020. De bekantar sig medförbundets tjänster och skriver på olika sätt i socialamedier om sina erfarenheter. Fem ambassadörer harivrigt inlett sitt arbete.

Aku Houttu

Helsingfors universitet
Aku Houttu
Studerande i världspolitiksforskning

”I egenskap av ambassadör använder jag och lär känna YKA:s tjänster på samma sätt som en vanlig medlem och deltar i olika evenemang. Jag informerar om dem på olika sätt i till exempel YKA:s och SYY:s kanaler i sociala medier.

Förbundets medlemmar har rätt att använda olika tjänster, såsom utbildning för att få färdigheter i att beskriva sin kompetens och söka jobb.”

Camilla Heikkinen

Tammerfors universitet
Camilla Heikkinen
Politices kandidat

”Som ambassadör vill jag föra YKA ännu närmare medlemmarna och särskilt studerandena. Jag anser att det är viktigt att öka tjänsternas synlighet på många sätt i olika kanaler och att sett ur en medlems synvinkel dela med sig av sina erfarenheter. YKA:s tjänster håller hög kvalitet och jag vill att alla medlemmar ska känna till dem.

Att vara medlem i förbundet stärker känslan av gemenskap. Dessutom gör förbundet ett viktigt arbete som opinionsbildare.”

Emmi Katajisto

Åbo universitet
Emmi Katajisto
Politices kandidat

”Jag tänker bekanta mig med YKA:s tjänster på olika sätt: själv söka information om tjänsten, kontakta någon som redan känner till tjänsten och till exempel delta i coachning eller evenemang. Sedan delar jag med mig av mina erfarenheter.

YKA:s medlemsavgift för studerande är liten jämfört med vad man får för den.”

Veera Rahikainen

Jyväskylä universitet
Veera Rahikainen
Studerande i samhällsvetenskaper

”Min erfarenhet är att förbundets verksamhet och de förmåner och tjänster det erbjuder är oklara för många studerande. Mitt mål är att genom egen erfarenhet ge studenterna en tydligare bild av YKA:s verksamhet. Dessutom vill jag lära och utveckla mitt eget tänkande och förhoppningsvis tillföra nya insikter i förbundets verksamhet.

YKA stöder sina medlemmar redan under studietiden.
Ett exempel på förbundets tjänster är lösningsorienterad kort terapi. Du kan söka dig till tjänsten om du känner oro som rör till exempel studier.”

Akseli Rouvari

Helsingfors universitet
Akseli Rouvari
Studerande i samhällsvetenskaper

”Som studentambassadör är mitt mål att främja förbundets och studentverksamhetens utveckling. Intressanta frågor är exempelvis lobbyverksamhet, påtryckning till förmån för social utveckling och aktivitet samt utbildningspaket. Genom god kommunikation, nya fräscha idéer och studenter som själva deltar får vi alla en tydligare bild av dem.

YKA (Högskoleutbildade samhällsvetare rf) är ett modernt förbund för framtidens arbetsliv med mångsidiga tjänster och enheter som gynnar studerande.”