Siirry pääsisältöön

Miksi liittyä opiskelijajäseneksi?

Sinulle, joka oletOpiskelijaMiksi liittyä opiskelijajäseneksi?

Tervetuloa YKAan!

YKAsta saat yhteisön, joka jeesaa sinua kaikissa työelämään liittyvissä kysymyksissä. Osaavat juristit tsekkaavat työsopimuksesi, asiantuntijamme auttavat palkkatoiveen laatimisessa ja uravalmentajat antavat vinkkejä CV:n pistämiseksi uuteen uskoon. 

Koulutukset, tapahtumat ja mentorointi pitävät sinut ajan tasalla siitä, millaista osaamista yhteiskunta-alalla tarvitaan. SYYn paikallistoimintaa on tarjolla kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Tule mukaan yhteiskuntaosaajien porukkaan – jäsenmaksu on opiskelijalta vain 29 euroa vuodessa!

Liity jäseneksi

Miksi liittyä jäseneksi?

Ammattijärjestöön liittyminen opiskeluaikana voi tuntua kaukaiselta ajatukselta. Oman alan ammattijärjestöstä voi kuitenkin saada tukea jo opintojen aikana.

Jäsenenä saat esimerkiksi seuraavat edut ja palvelut käyttöösi:

  • Oman osaamisen ylläpitäminen koulutusten avulla
  • Yhteiskunnallisten alojen yhteisön ja pääset osaksi oman korkeakoulusi SYY-yhteisöä.
  • Aina ajantasaista tietoa alasi työmahdollisuuksista ja palkkatasosta.
  • Palkkaneuvontaamme auttaa sinua esimerkiksi harjoittelupaikkaa hakiessasi.
  • Tuet oikeudenmukaisempaa työelämää ja alasi edunvalvontaa.
  • Tarvittaessa tukea lakineuvonnastamme työelämän ristiriitatilanteissa.
  • Muut jäsenedut, kuten matka- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.

Tutustu etuihisi jäsenenä!

YKAn opiskelijajäsenet ovat oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin ja palveluihin kuin valmistuneetkin jäsenet. Tutustu palveluihisi ja etuihisi!

Mikä YKA?

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on ammattijärjestö, joka yhdessä opiskelijajärjestönsä Suomen Yhteiskunta-alan ylioppilaiden (SYY) kanssa pitää yhteiskuntaosaajien puolta opiskelu- ja työelämässä. YKA ja SYY ovat olemassa, jotta jokainen yhteiskunta-alan osaaja voi opiskella rauhassa, tehdä merkityksellistä työtä sekä tasapainottaa työ- ja yksityiselämää.

Valvomme noin 13 000 jäsenemme ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja työmarkkinoilla. Lisäksi tuemme jäsentemme urahyvinvointia ja työelämätaitoja. Tunnistamme, että työmarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa ja mukautamme palvelujamme sopimaan jäsentemme moninaisiin tarpeisiin.

Tarjoamme jäsenistöllemme muun muassa monipuoliset ura- ja lakipalvelut, koulutuksia ja valmennuksia, vakuutuksia sekä vapaa-ajan etuja. Toimintamme on vahvasti yhteisöllistä: ykalaiset kohtaavat toisiaan erilaisissa tapahtumissa, opiskelijatoiminnassa, vertaisverkostoissa, paikallisyhdistyksissä ja mentoroinnissa.

Lue lisää täältä!

Työttömyyskassa – miten ja miksi?

Opiskelija, teetkö töitä opintojesi ohella? Tiesithän, että voit kerryttää ansiosidonnaista työttömyysturvaa jo opintojen aikaisesta työskentelystä ja näin turvata tulevaisuutesi ansiot.

Lue työttömyysturvasta

Kysyttävää YKAsta, SYYstä tai jäsenyydestä?

Löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin UKK-sivuiltamme.

Lisätietoa

Ida Kettuoja