Siirry pääsisältöön

Vakuutukset

Palvelumme → Jäsenpalvelut ja -edut → Vakuutukset

Tutustu kattaviin vakuutuksiisi

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen jäsenenä olet vakuutettu vapaa-ajalla ja matkoillasi. Vapaa-ajan matkavakuutus koskee myös mukana matkustavia alle 19-vuotiaita lapsiasi ja lapsenlapsiasi.

YKAn jäsenvakuutuksen matkavakuutuskortin saat lataamalla ilmaisen TaskuTurva-sovelluksen.

Tutustu myös YKAn oikeusturvaan, joka on korvannut aiemman oikeusturvavakuutuksen.

TaskuTurva – matkavakuutuskortti puhelimessasi

YKA on vakuuttanut jäsenensä vakuutusyhtiö Turvan matkustajavakuutuksella, joka sisältää turvan vapaa-ajan matkoille kaikkialla maailmassa. Reissujasi turvaava matkavakuutuskortti löytyy Turvan omasta TaskuTurva-mobiilisovelluksesta. TaskuTurvasta löydät liiton matkavakuutuskortin lisäksi toimintaohjeet vahingon sattuessa, minkä vuoksi sovellukseen kannattaa tutustua jo ennen matkaa.

YKAn matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat liiton 18-74 -vuotiaat jäsenet sekä vakuutetun mukana matkustavat alle 19-vuotiaat lapset. Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta – jos suunnittelet pidempää reissua, ylimeneville matkapäiville kannattaa ottaa Turvasta määräaikainen matkustajavakuutus. Lisätietoja vakuutuksestasi löydät TaskuTurvasta: sieltä voit tarkistaa esimerkiksi sen, millaisia vahinkoja vakuutuksesta voidaan korvata. 

TaskuTurvasta löytyy matkavakuutuskortin lisäksi myös muun muassa luotettavan lääkärin yhteystiedot ulkomailla. Sovelluksesta löydät myös Turvan yhteystiedot ja chatin, jonka avulla tavoitat turvalaisen käden käänteessä. Siellä voit myös tarkistaa omat ja vakuutustesi tiedot sekä tutustua etuihisi. 

TaskuTurvan kautta saat myös tarvittaessa yhteyden SOS matkahätäpalveluun, joka auttaa akuuteissa matkavahinkoasioissa ollessasi ulkomailla. Matkustajavakuutuksesi voimassaolon ulkomailla hoitoon hakeutuessasi todistat kätevimmin TaskuTurvan matkavakuutuskortilla, mutta tarvittaessa voit myös tilata matkavakuutustodistuksen Turvan verkkopalvelusta. Se kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa, sillä todistuksen toimittamisessa vierähtää usein muutama päivä.

Lataa TaskuTurva!

Lataa TaskuTurva!

TaskuTurva-sovellus toimii vakuutustodistuksenasi. Sovelluksesta näet esimerkiksi luotettavan lääkärin ja autokorjaamon yhteystiedot, jos jotakin tapahtuu esimerkiksi matkalla.

Mitä vakuutuksia jäsenyyteen kuuluu?

YKAn jäsenenä olet vakuutettu Vakuutusyhtiö Turvassa vapaa-ajan matkustaja-, matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutuksella sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella. Järjestövakuutus tuo turvaa jäsenen osallistuessa järjestötehtäviin ja -tilaisuuksiin kaikkialla maailmassa.

Löydät tarkemmat lisätiedot jäsenvakuutuksistasi osoitteesta www.turva.fi/yka.

Vakuutus koskee 18–74-vuotiaita jäseniä sekä vakuutetun jäsenen mukana matkustavia alle 19-vuotiaita lapsia ja lapsenlapsia.

Vakuutuksesta korvataan matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluja. Vakuutus korvaa myös matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kuluja.

Vakuutus koskee 18–74-vuotiaita jäseniä, vakuutetun jäsenen mukana matkustavia alle 19-vuotiaita lapsia ja lapsenlapsia sekä vakuutetun kanssa samassa taloudessa asuvia lähiomaisia.

Vakuutus koskee 18–74-vuotiaita jäseniä. Vakuutuksesta korvataan tapaturman hoitokuluja. Lisäksi vakuutukseen sisältyy tapaturmaisen pysyvän haitan ja tapaturmaisen kuolemantapauksen korvaus.

YKAn jäsenenä olet vakuutettu järjestövakuutuksella, kun olet järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa. Järjestötehtäviksi luetaan esimerkiksi liiton järjestämät kokoukset, seminaarit sekä opinto- ja koulutuspäivät.

Etsitkö tietoa oikeusturvasta?

Monta tapaa tilata matkavakuutus- tai viisumitodistus

  1. Turvan verkkosivuilla täytettävällä lomakkeella. Linkki lomakkeeseen löytyy myös YKAn jäsenille räätälöityjen verkkosivujen (www.turva.fi/yka) etusivulta. Todistus lähetetään sähköpostiin noin vuorokauden kuluessa.
  2. Turvan asiakaspalvelusta: puh. 01019 5110
  3. Sähköpostitse asiakaspalvelu@turva.fi. Jos asialla on hyvin kiire, suosittelemme tilaamaan todistuksen verkkosivuilta tai puhelimitse.
  4. Turvan palvelutoimistoista

Alennuksia ja etuja vakuutuksista

Vakuutusyhtiö Turva

YKAn jäsenet saavat täyden kympin alennuksia Vakuutusyhtiö Turvalta. YKAn jäsenenä saat Turvasta jatkuvan 10 prosentin jäsenalennuksen vapaaehtoisista ja jatkuvista vakuutuksista. Kun keskität kotivakuutuksen lisäksi yhden tai useamman vakuutuksen Turvaan, saat lisäksi 10 prosentin omistaja-alennuksen (ei koske liikenne- tai henkivakuutusta). Lue lisää!

Turvaa rakkaasi Turvassa-henkivakuutuksella! Turvassa-henkivakuutus on uusi ja erityisesti ammattiliiton jäsenelle sopiva edullinen henkivakuutus. Vakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö. Lue lisää!

If

Vakuutusyhtiö If on myöntänyt liiton jäsenille etuja moniin eri vakuutuksiin. Ifin jäsenetuhinnat säilyvät, vaikka liiton yhteistyökumppani on vaihtunut. Lue lisää!

Keskinäinen vakuutusyhtiö Kaleva

Saat Ryhmäsampo Primus -henkivakuutuksesta tuntuvan alennuksen.

Pohjola

Jos sinulla on jo Pohjolan jäsenetuhintaisia vakuutuksia, säilyvät edut vanhoissa vakuutuksissa ennallaan vakuutusehtojen mukaisesti.