Siirry pääsisältöön

Vakuutukset

Palvelumme → Jäsenpalvelut ja -edut → Vakuutukset

Tutustu kattaviin vakuutuksiisi

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen jäsenenä olet vakuutettu vapaa-ajalla ja matkoillasi.

Huomaathan, että jäsenyyteesi sisältyvät matka- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutukset siirtyivät 1.1.2024 alkaen Turvasta Fenniaan.

Vuonna 2023 tapahtuneet vahingot selvitetään Turvan kanssa. Jos sinulle sattuu tapaturma 1.1.2024 jälkeen tai tarvitset muuta apua vakuutusten kanssa, asia hoidetaan Fennian kanssa.

Tutustu myös YKAn oikeusturvaan, joka on korvannut aiemman oikeusturvavakuutuksen.

Mitä vakuutuksia jäsenyyteen kuuluu?

YKAn jäsenenä olet vakuutettu Vakuutusyhtiö Fenniassa vapaa-ajan matkustajavakuutuksella sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.

Löydät tarkemmat lisätiedot jäsenvakuutuksistasi Oma YKA -asioinnista.

Vakuutus koskee YKAn jäseniä sekä vakuutetun mukana matkustavia alle 18-vuotiaita lapsia.

Vakuutuksesta korvataan matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluja. Vakuutus korvaa myös matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä aiheutuvia kuluja.

Vakuutus koskee 18–74-vuotiaita jäseniä. Vakuutuksesta korvataan tapaturman hoitokuluja.

Tarvitsetko vakuutustodistuksen?

Oma YKA -asioinnista löydät kaikki tiedot jäsenyyteesi sisältyvistä Fennian vakuutuksista.

Fennian Reissuapu auttaa!

Jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma matkan aikana, soita Fennian Reissuapuun, joka palvelee sinua ympäri vuorokauden. Palvelu on apunasi myös matkajärjestelyissä, jos matkasi keskeytyy.

  1. Soita numeroon +358 10 503 5503. Ilmoita vakuutusnumero, jonka löydät Oma YKAsta Vakuutukset-välilehdeltä.
  2. Jos sinulle tulee matkatavaravahinkoja tai maksat itse kuluja, voit tehdä korvaushakmeuksen osoitteessa fennia.fi/omafennia. Kirjaudu Oma Fenniaan kotitalousasiakkaana ja täytä korvaushakemus. Ilmoita vakuutusnumero, jonka löydät Oma YKAsta Vakuutukset-välilehdeltä.

Alennuksia ja etuja vakuutuksista

Vakuutusyhtiö Turva

YKAn jäsenet saavat täyden kympin alennuksia Vakuutusyhtiö Turvalta. YKAn jäsenenä saat Turvasta jatkuvan 10 prosentin jäsenalennuksen vapaaehtoisista ja jatkuvista vakuutuksista. Kun keskität kotivakuutuksen lisäksi yhden tai useamman vakuutuksen Turvaan, saat lisäksi 10 prosentin omistaja-alennuksen (ei koske liikenne- tai henkivakuutusta). Lue lisää!

Turvaa rakkaasi Turvassa-henkivakuutuksella! Turvassa-henkivakuutus on uusi ja erityisesti ammattiliiton jäsenelle sopiva edullinen henkivakuutus. Vakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö. Lue lisää!

If

Vakuutusyhtiö If on myöntänyt liiton jäsenille etuja moniin eri vakuutuksiin. Ifin jäsenetuhinnat säilyvät, vaikka liiton yhteistyökumppani on vaihtunut. Lue lisää!

Keskinäinen vakuutusyhtiö Kaleva

Saat Ryhmäsampo Primus -henkivakuutuksesta tuntuvan alennuksen.

Pohjola

Jos sinulla on jo Pohjolan jäsenetuhintaisia vakuutuksia, säilyvät edut vanhoissa vakuutuksissa ennallaan vakuutusehtojen mukaisesti.

Etsitkö tietoa oikeusturvasta?