Siirry pääsisältöön

Jäsenmaksutavat

PalvelummeJäsenmaksut → Jäsenmaksutavat

E-lasku

E-laskun valitseminen maksutavaksi edellyttää e-laskusopimuksen tekemistä omassa verkkopankissasi.

1. Valitse verkkopankin laskuttajaluettelosta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry.
2. Tallenna sopimuksen yksilöintitunnukseksi oma jäsennumero ja laskun viitenumero (jäsennumero löytyy laskusta, verkkoasioinnista tai uutiskirjeistä).
3. Tieto e-laskusopimuksen tekemisestä siirtyy automaattisesti YKAan muutaman arkipäivän kuluessa. Saat seuraavan laskusi e-laskuna verkkopankkiisi.

Voit myös asettaa maksamisen automaattiseksi omassa verkkopankissasi, jolloin e-laskuja ei tarvitse laskun saavuttua aina erikseen hyväksyä, vaan laskut veloitetaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä.

E-laskun laskutusrytmi on kerran vuodessa, neljä kertaa vuodessa tai kuukausittain. Opiskelijat, jotka maksavat vain perusmaksua eivät voi valita laskutusrytmiä vaan perusmaksu laskutetaan yhdessä erässä.

Lisätietoja siirtymisestä e-laskuun saat omasta pankistasi tai jäsenpalvelusta jasenasiat@yka.fi tai p. 010 231 0350.

MobilePay

Tee jäsenmaksun maksamisesta helppoa! Valittuasi MobilePayn maksutavaksi saat tekstiviestillä tiedon, kun jäsenmaksu on maksettavissa MobilePay-sovelluksessa. Sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista.

Voit vaihtaa MobilePay-maksutapaan Oma YKA -asioinnissa tai ilmoittamalla asiasta jäsenpalveluun. Lasku tulee ensisijaiseen matkapuhelinnumeroon, jonka olet ilmoittanut jäsenrekisteriimme.

MobilePayn laskutusrytmi on kerran vuodessa, neljä kertaa vuodessa tai kuukausittain. Opiskelijat, jotka maksavat vain perusmaksua eivät voi valita laskutusrytmiä vaan perusmaksu laskutetaan yhdessä erässä.

Paperilasku tai OmaPosti-lasku

Voit valita maksutavaksi perinteisen paperilaskun ja/tai vastaanottaa laskun OmaPostiin, joka on Postin ylläpitämä palvelu. Vuoden ensimmäistä laskua maksaessa voit valita, maksatko koko vuoden jäsenmaksun kerralla vai neljässä erässä. Laskusta löydät ohjeen erissä maksamiseen. Erissä maksettaessa laskutamme tammi-, huhti-, elo- ja lokakuussa.  

Voit halutessasi valita paperisen laskun sijaan laskut toimitettavaksi ainoastaan OmaPostiin. Jos rekisteröidyt OmaPosti-palveluun, laskusi lähetetään OmaPostiin. Palvelussa voit valita, haluatko laskut vain sähköisinä vai myös paperisena. OmaPosti toimii samalla sähköisten laskujen arkistointipaikkana. Huom! Saat ilmoituksen laskusta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viestin lähettäjänä on Avoine Oy. 

Työnantajaperintä

HUOM! Toukokuun 2024 alusta alkaen YKA ei ota uusia jäseniä työnantajaperintään. Työnantajaperinnästä tullaan luopumaan kokonaan maksutapana vuosien 2025-2026 aikana.

 

Työnantajaperinnässä jäsenmaksu peritään suoraan palkasta ja tilitetään liittoon. Kaikissa työpaikoissa jäsenmaksun perintä ei ole mahdollista. Asian voi tarkistaa omasta palkanlaskennasta. YKA edellyttää, että työ- tai virkasuhteesi on vakituinen tai vähintään vuoden mittainen tehdäksesi työnantajaperinnän tilityssopimuksen. 

Vuonna 2024 jäsenmaksu on 342 euroa eli 28,50 euroa kuukaudessa. Jäsenmaksu on kiinteä kuukausimaksu, jota ei voi jakaa tehtyjen työpäivien mukaisesti.

Työsuhteen päättymisestä ja palkanmaksun keskeytyksestä esimerkiksi äitiysloman, virkavapaan tai sairausloman ajaksi on aina ilmoitettava jäsenpalveluun. 

Jäikö sinulle kysyttävää?

Olemme apunasi. Palvelemme jäsenasioissa puhelimitse numerossa 010 2310 350 ja sähköpostitse jasenasiat@yka.fi.