Siirry pääsisältöön

Jäsenmaksutavat

PalvelummeJäsenmaksut → Jäsenmaksutavat

E-lasku

E-laskun valitseminen maksutavaksi edellyttää e-laskusopimuksen tekemistä omassa verkkopankissasi.

1. Valitse verkkopankin laskuttajaluettelosta Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry.
2. Tallenna sopimuksen yksilöintitunnukseksi oma jäsennumero ja laskun viitenumero (jäsennumero löytyy laskusta, verkkoasioinnista tai uutiskirjeistä).
3. Tieto e-laskusopimuksen tekemisestä siirtyy automaattisesti YKAan muutaman arkipäivän kuluessa. Saat seuraavan laskusi e-laskuna verkkopankkiisi.

Voit myös asettaa maksamisen automaattiseksi omassa verkkopankissasi, jolloin e-laskuja ei tarvitse laskun saavuttua aina erikseen hyväksyä, vaan laskut veloitetaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä.

E-laskun laskutusrytmi on kerran vuodessa, neljä kertaa vuodessa tai kuukausittain. Opiskelijat, jotka maksavat vain perusmaksua eivät voi valita laskutusrytmiä vaan perusmaksu laskutetaan yhdessä erässä.

Lisätietoja siirtymisestä e-laskuun saat omasta pankistasi tai jäsenpalvelusta jasenasiat@yka.fi tai p. 010 231 0350.

MobilePay

Tee jäsenmaksun maksamisesta helppoa! Valittuasi MobilePayn maksutavaksi saat tekstiviestillä tiedon, kun jäsenmaksu on maksettavissa MobilePay-sovelluksessa. Sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista.

Voit vaihtaa MobilePay-maksutapaan Oma YKA -asioinnissa tai ilmoittamalla asiasta jäsenpalveluun. Lasku tulee ensisijaiseen matkapuhelinnumeroon, jonka olet ilmoittanut jäsenrekisteriimme.

MobilePayn laskutusrytmi on kerran vuodessa, neljä kertaa vuodessa tai kuukausittain. Opiskelijat, jotka maksavat vain perusmaksua eivät voi valita laskutusrytmiä vaan perusmaksu laskutetaan yhdessä erässä.

Paperilasku tai OmaPosti-lasku

Voit valita maksutavaksi perinteisen paperilaskun ja/tai vastaanottaa laskun OmaPostiin, joka on Postin ylläpitämä palvelu. Vuoden ensimmäistä laskua maksaessa voit valita, maksatko koko vuoden jäsenmaksun kerralla vai neljässä erässä. Laskusta löydät ohjeen erissä maksamiseen. Erissä maksettaessa laskutamme tammi-, huhti-, elo- ja lokakuussa.  

Voit halutessasi valita paperisen laskun sijaan laskut toimitettavaksi ainoastaan OmaPostiin. Jos rekisteröidyt OmaPosti-palveluun, laskusi lähetetään OmaPostiin. Palvelussa voit valita, haluatko laskut vain sähköisinä vai myös paperisena. OmaPosti toimii samalla sähköisten laskujen arkistointipaikkana. Huom! Saat ilmoituksen laskusta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viestin lähettäjänä on Avoine Oy. 

Työnantajaperintä

Työnantajaperinnässä jäsenmaksu peritään suoraan palkasta ja tilitetään liittoon. Kaikissa työpaikoissa jäsenmaksun perintä ei ole mahdollista. Asian voi tarkistaa omasta palkanlaskennasta. YKA edellyttää, että työ- tai virkasuhteesi on vakituinen tai vähintään vuoden mittainen tehdäksesi työnantajaperinnän tilityssopimuksen. 

Vuonna 2023 jäsenmaksu on 333 euroa eli 27,75 euroa kuukaudessa. Jäsenmaksu on kiinteä kuukausimaksu, jota ei voi jakaa tehtyjen työpäivien mukaisesti. Jos haluat maksaa jäsenmaksusi työnantajaperinnässä, toimi seuraavasti:

  • Tulosta työnantajaperinnän valtakirja s. Täytä tarvittavat tiedot ja allekirjoita valtakirja.
  • Toimita valtakirja palkanlaskentaan täytettäväksi. 
  • Kun palkanlaskenta on täyttänyt oman osionsa, lähettäkää yksi kopio täytetystä valtakirjasta liittoon (Mikonkatu 8 A, 9. krs, 00100 Helsinki). Valtakirjan voi laittaa myös salattuna sähköpostina Lähetä salattu sähköposti

Työsuhteen päättymisestä ja palkanmaksun keskeytyksestä esimerkiksi äitiysloman, virkavapaan tai sairausloman ajaksi on aina ilmoitettava jäsenpalveluun. 

Työnantajaperinnän lomake

Jäikö sinulle kysyttävää?

Olemme apunasi. Palvelemme jäsenasioissa puhelimitse numerossa 010 2310 350 ja sähköpostitse jasenasiat@yka.fi.