Siirry pääsisältöön
22.11.2022

YKAn Susanna Hietala ehdolla Akavan opiskelijoiden puheenjohtajaksi

YKA on nimennyt edustajansa Akavan opiskelijoiden puheenjohtajavaaliin sekä opiskelijaneuvostoon. YKA esittää siviilioikeuden opiskelija Susanna Hietalaa Akavan opiskelijoiden puheenjohtajaksi sekä hallintotieteitä ja julkista johtamista opiskelevaa Heidi Nurmea opiskelijaneuvostoon.

YKA esittää HTK Susanna Hietalaa Akavan opiskelijoiden puheenjohtajaksi vuodelle 2022. Hietala opiskelee siviilioikeutta Itä-Suomen yliopistossa. Hän on toiminut aktiivisesti Akava-yhteisössä: tänä vuonna hän on Akavan opiskelijoiden toinen varapuheenjohtaja ja vuonna 2021 hän toimi Suomen yhteiskunta-alan ylioppilaat SYY ry:n puheenjohtajana.

”Haen Akavan opiskelijoiden puheenjohtajaksi, koska ensi vuonna on erityisen tärkeää, että opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden ääni kuuluu niin eduskuntavaalien kuin myös hallitusneuvotteluiden osalta”, Hietala toteaa.

”Moni opiskelija uupuu opintojen aikana, mikä tarkoittaa usein sitä, että uupumus jatkuu työelämään. Joka kolmas opiskelija pelkää työelämän olevan liian kuormittavaa. On tärkeää, että jokaisella vastavalmistuneella ja opiskelijalla on hyvä olo siirtyessään opiskelijasta asiantuntijaksi.”

 

Heidi Nurmi Akavan opiskelijoiden opiskelijaneuvostoon

YKA esittää edustajakseen Akavan opiskelijoiden opiskelijaneuvostoon HTK Heidi Nurmea. Nurmi opiskelee hallintotieteitä ja julkista johtamista Vaasan yliopistossa. Hän on vuonna 2022 toiminut SYYn varapuheenjohtajana ja YKAn edustajana Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa.

”Haen Akavan opiskelijoiden opiskelijaneuvostoon vuodelle 2023, koska haluan, että myös tulevaisuudessa opiskelijoilla ja vastavalmistuneilla löytyy turvallinen paikka työelämässä. Tulevaisuudessa näen Akavan opiskelijat rohkeana yhteiskunnallisena keskustelijana, joka aidosti kuuntelee ja pitää yhteyttä sidosryhmiinsä”, Nurmi visioi.

”Ensi vuonna on olennaista keskittyä tulevien vaalien lisäksi opiskelijoiden toimeentuloon, jossa riittää kehitettävää. Jo nyt hintojen nousu on vaikuttanut monen opiskelijan arkeen. Takaamalla opiskelijoille kohtuullinen toimeentulo edesautetaan opiskelijoita opintojen etenemisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta.”

 

Lisätiedot:

Susanna Hietala, p. 050 9186 340
Heidi Nurmi, p. 044 2538 663