Siirry pääsisältöön
5.11.2019

Paikallisjärjestö sai alkunsa sosiaalisessa mediassa

YKAn paikallistoimintaverkosto on syksyn aikana laajentunut Savo-Karjalaan. Yhdistyksen perustamiseen meni aikaa ideasta toteutukseen lähes kalenterivuosi. Missä vaiheessa sosiaalinen media astui kuvaan, ja miten se mahdollisti yhdistyksen synnyn? Lue sidosryhmävastaava Jaakko Honkalammen blogikirjoitus savolais-karjalaisen paikallisjärjestön ensihetkistä.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n alaisuuteen on kaikessa hiljaisuudessa perustettu ja hyväksytty uusi paikallisjärjestö: Savo-Karjalan Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry. Järjestämme syksyn aikana tapahtumia Kuopion alueella ja pyrimme vahvistamaan alueella asuvien yhteiskuntatieteilijäidentiteettiä sekä sosiaalisia verkostoja. Tavoitteenamme on vahvistaa toimintaamme myös Joensuun alueella ensi vuoden puolella. Syksyn aikana järjestämme 20.11 koulutus- ja verkostoitumistilaisuuden SYY-Kuopion ja SYY-Joensuun opiskelijoille sekä kulttuuritapahtuman YKAn jäsenille. Haluamme tuoda työn ohelle mahdollisuuden rentoutua, tutustua toisiin yhteiskuntatieteilijöihin ja kehittää itseään.

Yhdistyksen perustamiseen meni aikaa ideasta toteutukseen lähes kalenterivuosi, ja siihen liittyy olennaisesti koulutuksissa ja mediassa jo liikaakin esillä olevat verkostoituminen, LinkedIn ja järjestötoiminta. Nämä digitalisoituneen ajan yhteiskuntatieteilijän suo, kuokka ja Jussi, mahdollistivat yhdistyksemme perustamisen. Kerronkin teille nyt tarinan siitä, miten juro, sanasta verkostoituminen ahdistuva ja LinkedIniä vihaava yhteiskuntatieteiden ylioppilas päätyi perustajajäseneksi yhdistykseemme.

Miksi valmistuneilla ja työelämässä olevilla ammattiliittomme jäsenillä ei ole aktiivista toimintaa kotikaupungissani?

Ensimmäiset ajatukset Savo-Karjalan YKAn puuttumisesta koin Suomen Yhteiskunta-alan ylioppilaiden 20-vuotisjuhlilla viime syksynä, lähes vuosi sitten. Illan aikana mietin useaan otteeseen, miksi valmistuneilla ja työelämässä olevilla ammattiliittomme jäsenillä ei ole aktiivista toimintaa kotikaupungissani. Illan mittaan ajatukseni kuitenkin siirtyivät murheista kohti hauskanpitoa, ja asia palasi mieleeni vasta seuraavana keväänä toimiessani SYY-Kuopion puheenjohtajana. Yhdessä hallituksemme kanssa pohdimme, mistä löytäisimme puhujia tapahtumiimme ja kuinka saisimme alumneja lähemmäs toimintaamme. Päätinkin tarttua vihdoin tuumasta toimeen ja julkaisin elämäni ensimmäisen LinkedIn-postauksen, jossa kyselin Kuopiossa asuvien yhteiskuntatieteilijöiden kiinnostuksesta perustaa paikallisjärjestö Savo-Karjalan alueelle.

Julkaisu saikin lämpimän vastaanoton vihaamassani palvelussa ja ennen kaikkea innokkaita jäseniä tulevaan järjestöömme. Tärkeimmäksi perustajajäseneksi ja kumppaniksi sain LinkedInin kautta Saara Hanhelan, jonka sain verkostooni edellisenä syksynä SYY-Kuopion työelämäillassa. Hän lopulta lähti jopa yhdistyksemme puheenjohtajaksi. Tarinan opetuksena onkin se, että verkostoituminen ja LinkedIn voivat tuottaa erittäin positiivisia lopputuloksia, vaikka kuinka ahdistavalta se välillä tuntuukin. Omalta mukavuusalueelta poistuminen voi olla juuri se ratkaiseva teko, jonka avulla voi päästä tavoitteeseen!

 

Lisätietoja:

Seuraa Instagramissa: https://www.instagram.com/savokarjalan_yka/

savo-karjala.yka@gmail.com

jaakkoho@student.uef.fi

Jaakko Honkalampi

Kirjoittaja on sosiologian neljännen vuoden opiskelija Itä-Suomen yliopistossa. Hän on SYY-Kuopion puheenjohtaja ja toimii myös uuden Savo-Karjalan paikallisjärjestön sidosryhmävastaavana.