Siirry pääsisältöön

Toimintalupaus paikallisjärjestöille

Valmistuneille paikallisjärjestöaktiiveille → Toimintalupaus paikallisjärjestöille

Yhteyshenkilöt

 1. YKAn yhteisösuunnittelija Aino on ensisijainen yhteyshenkilö, johon voi ottaa yhteyttä, kun tarvitsee jeesiä, sparria, tietoa, materiaaleja tms. YKAlta.
 2. Jos järjestöllänne on siis jotain YKAn henkilöstöä mahdollisesti sitovaa asiaa, helpointa on kun olet yhteydessä Ainoon! 😊 Hän myös välittää kysymykset oikeille henkilöille tarvittaessa tai osallistaa keskusteluun tarvittavia henkilöitä toimistolta. Ensisijainen yhteys on Ainoon juuri siksi, koska hänellä on kokonaiskuva paikallisjärjestöjen toiminnasta ja aikaisemmin sovituista asioista.

 

Toiminta

 1. YKA auttaa paikallistoimijoita konsultoinnissa ja kumppanien haussa. Emme kuitenkaan järjestä esimerkiksi suuria paikallisohjelmia (esim. mentorointi, työelämävalmennus) yhteistyössä.
 2. YKA on sitoutunut järjestämään vähintään yhden vierailun per vuosi per paikallisyhdistys liiton toimistolta normaalissa tilassa, korona-aikana korvataan etäpalavereilla.
 3. Paikallisjärjestöjä YKAssa auttavat pääsääntöisesti yhteisösuunnittelija Aino Lehtinen ja osaamispalveluiden asiantuntija Heini Hult-Miekkavaara- rooli on pääosin konsultoiva, ei toteuttava.
 4. YKA järjestää kerran vuodessa toiminta-avustuksen haun paikallisjärjestöille. Yhteisösuunnittelija aina tiedottaa haun alkamisesta. Perusrahoituksen lisäksi paikallisjärjestöille voidaan yksittäisen arvioinnin mukaan myöntää lisärahoitusta, mutta tähän on oltava selkeät ja hyvät perustelut, jotka osoittavat, ettei toimintaa voi tai kannata rahoittaa perusrahoituksella.

 

Paikallisjärjestöjen rooli

 1. Paikallisjärjestöt ovat sääntöihin perustuen liiton jäsenjärjestöjä, joilla on sen myötä oikeus asettaa valtuustovaaliin ehdokkaita.
 2. Paikallisjärjestöjen pääsääntöinen tarkoitus on koota alueen ykalaisia vapaamuotoisiin/vapaa-ajan kohtaamisiin, tällaista toimintaa halutaan painottaa ja tukea – yhteisöllisyyden rakentamisen rooli on paikallisjärjestöillä erittäin tärkeä ja merkittävä! 🙂
 3. Paikallisjärjestöillä on keskeinen rooli välittää YKAn viestiä ja tietoa tilaisuuksista ja koulutuksista jäsenille.
 4. Paikallisjärjestöillä on myös keskeinen rooli toimia alueensa tiedon välittäjinä YKAlle. Kuulemme mielellämme, jos toiminnassa on mielestänne jotain kehitystarpeita tai jotain, mihin meidän olisi hyvä kiinnittää huomiota.

 

Muuta tärkeää

 • Toivomme, että mikäli paikallisjärjestöt järjestävät edunvalvonnallista toimintaa tai koulutustoimintaa, näistä oltaisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä, että voimme tukea paikallisjärjestöjä niiden markkinoinnissa ja auttaa esimerkiksi kumppaneiden löytämisessä.

Lisätietoa

Aino Lehtinen