Siirry pääsisältöön

Opiskelijajärjestöyhteistyö

Sinulle, joka oletOpiskelija → Opiskelijajärjestöyhteistyö

Järjestötuen haku on auki kahdesti vuodessa

Yhteistyön taustoja

YKA tukee ainejärjestöjä erilaisten sopimuskokonaisuuksien perusteella, joita ainejärjestöt esittävät YKAlle haun yhteydessä. Sopimuskokonaisuudet painottuvat työelämäaiheiseen toimintaan, näkyvyyteen, markkinointiin ja YKAn, SYYn paikallisjärjestöjen sekä ainejärjestöjen väliseen yhteistyöhön eri muodoissa. Toiminnan muotoja ei kuitenkaan ole rajoitettu ja olemme avoimia myös uusille ehdotuksille.

Alta löydät ohjeet, jakoperiaatteet ja sähköisen lomakkeen. Jos sinulla tulee jotain kysyttävää tai haluat keskustella sopimuskokonaisuudesta voit olla yhteydessä  YKAn yhteisösuunnittelija Aino Lehtiseen (aino.lehtinen@yka.fi). 

Vuoden 2024 haku on päättynyt 18.2.

Hakuohjeet

YKAn ainejärjestötuen haku on auki kerran vuodessa keväällä. Syksyisin järjestetään täydentävä haku. Päätökset tuen määrästä tulevat kevään hausta viimeistään maaliskuun aikana ja syksyn hausta viimeistään lokakuun aikana. Sopimuksia voidaan kuitenkin laatia jo hakuaikana. Mitä valmiimmassa muodossa sopimusehdotus, sopimuskohdat ja yhteystiedot ovat, sitä pikimiten voimme käsitellä hakemukset.

Varsinaisia opiskelijajärjestötuen avustuksia myönnetään kerran vuodessa. Koska jotkut ainejärjestöt ovat ulkoistaneet esimerkiksi haalarisponsoroinnin tai speksien tuotannon erilliselle työryhmälle, laadimme syksylle erillisen lisätuen haun. Suosittelemme kuitenkin näiden yhdistämistä tammikuun hakuun. 

YKA arvioi hakemuksia viimeistään hakuajan umpeutumisen jälkeen. Opiskelijajärjestöt voivat hakea tukea myös spesifimpiin tapahtumiin/tapahtumakokonaisuuksiin tai esimerkiksi julkaisuihin. Järjestöjen kanssa voidaan tehdä myös laajempia, useampia eri yhteistyömuotoja sisältäviä yhteistyösopimuksia, jolloin myönnettävä avustus on tietenkin suurempi. Muista ennen hakemuksen laatimista selvittää, mitä järjestösi on sopinut kanssamme edellisenä vuonna. Jos järjestöllänne on ollut sopimus kanssamme aiemmin, kannattaa käyttää samaa sopimuspohjaa, johon sisällytät tämän vuoden sopimuskohtaehdotuksesi. 

Alla on esimerkki sopimuspohjasta, jollainen tukea saavien ainejärjestöjen kanssa laaditaan. Tukea hakevan ainejärjestön on laadittava jo valmiiksi sopimuskohtia. Suotavaa olisi, että tukea hakeva järjestö luonnostelee ehdottamiaan sopimuskohtia yhteystietoineen liitteen mukaisesti (sopimuksen osapuolet, haettava summa, sopimuskohdat) ja liittää sopimuspohjan hakemukseensa. Järjestö ehdottaa itse hakemaansa avustussummaa. Jos summaan haetaan korotusta aikasempiin vuosiin verrattuna, korotuksen pyyntö on aina perusteltava hakemuksessa.

Jos haluatte pohtia sopimuskohtia ennen hakemuksen lähettämistä, niin olkaa yhteydessä YKAn yhteisösuunnittelija Aino Lehtiseen. Hän auttaa ja vastaa kysymyksiin mielellään! 

Lähettäessäsi hakemuksen muista vastata huolellisesti lomakkeen kaikkiin kysymyksiin. Liitä sopimusehdotuksenne pdf-liitteenä. Jos haette järjestöllenne korotusta tukeen aikaisempiin vuosiin nähden, korotus on perusteltava huolellisesti. Tukea ei voida nostaa ilman perusteluja.

Hakemuksissa arvioidaan sopimuskohtia muun muassa seuraavien yhteistyömuotojen kautta:

  1. Yhteiset tapahtumat & toimistovierailut – YKAn tai SYYn kanssa järjestettävä työelämäsidonnainen tapahtuma. YKAn toimistolla on mahdollista vierailla excujen tai erikseen sovittavien koulutusten merkeissä.
  2. Näkyvyys
    • Logojen sijoittelu kotisivuille, lehtiin tai someen
    • YKAn tapahtumien mainostaminen järjestön omissa kanavissa
    • artikkelitila verkkojulkaisuissa ja lehdissä
    • haalarisponsorointi
    • YKAn materiaalien jako tapahtumissa
  3. Markkinointi
    • YKA julkaisee kaksi jäsenkampanjaa vuosittain, jäsenkampanjan jakaminen sellaisenaan // jäsenkampanjan jakaminen sisällöllisenä yhteistyönä
    • Muu yhdessä sovittava työelämäsisältöinen yhteistyö
  4. Vuosijuhlayhteistyö
  5. Yhteistyö SYYn paikallisjärjestön tai YKA-lähettilään kanssa
  6.  Fuksiyhteistyö
    • SYYn tai YKA-lähettilään vierailu infossa tai fuksitapahtumassa
    • fuksipaketin kokoaminen YKAn materiaaleista
    • fuksijulkaisun jakaminen verkkosivuilla
    • SYYn fuksitapahtuman markkinointi