Siirry pääsisältöön
21.4.2022

Linda Enroth Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n tutkimuksen tukirahan saajaksi

YKA on valinnut vuodesta 1999 lähtien Vuoden yhteiskuntatieteilijän. Vuodesta 2022 alkaen Vuoden yhteiskuntatieteilijä saa jakaa 2 500 euron suuruisen tukirahan kiinnostavalle yhteiskunnalliselle toimijalle.

YKAn jäsenet valitsivat Vuoden 2022 yhteiskuntatieteilijäksi dekaani ja professori Juho Saaren. Saari on ensimmäinen Vuoden yhteiskuntatieteilijä, joka saa jakaa 2 500 euron suuruisen tukirahan kiinnostavalle yhteiskunnalliselle toimijalle.

Saari päätti jakaa annettavan summan viiteen osaan niin, että 500 euron tukirahat jaetaan viitenä peräkkäisenä vuotena parhaalle eriarvoisuuteen tai hyvinvointivaltioon liittyvälle tutkimukselle.

Summan saajiksi ehdotettiin neljää tutkimusta, joiden joukosta professori Anne Kouvonen (Helsingin yliopisto) ja professori Jani Erola (Turun yliopisto) valitsivat palkinnon saajaksi Tampereen yliopiston tutkijatohtori Linda Enrothin ja Karolinska Institutetin tutkija Stefan Forsin International Journal of Public Healthissa julkaistun tutkimuksen Trends in the social class inequalities in disability and self-rated health: Repeated cross-sectional surveys from Finland and Sweden 2001–2018.

”Tutkimus laajentaa olennaisella tavalla eriarvoisuustutkimusta ja vahvistaa käsitystä terveyden sosiaalisen eriarvoisuuden pysyvästä, kattavasta luoneesta myös tasa-arvoisina pidetyissä Pohjoismaissa. Tutkimus on toteutettu monipuolisin ja tyylikkäin analyysein ja se on erinomaisesti kirjoitettu”, valitsijat perustelevat.

Linda Enroth on terveystieteiden tohtori, joka on kiinnostunut muun muassa terveydestä ja toimintakyvystä sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen käytöstä. Hän toimii vastuullisena tutkijana monitieteisessä Tervaskannot 90+ -hankkessa ja johtaa PRODEL-projektia, joka tarkastelee pitkäikäisyyttä.

Onnittelemme lämpimästi Enrothia ansiokkaan tutkimuksen tekemisestä ja tukirahan saamisesta! Suuret kiitokset myös professori Anne Kouvoselle ja professori Jani Erolalle tukirahan saajan valinnasta.

 

Tutustu tutkimusartikkeliin

Enroth, L., & Fors, S. (2021). Trends in the social class inequalities in disability and self-rated health: Repeated cross-sectional surveys from Finland and Sweden 2001-2018. INTERNATIONAL JOURNAL OF PUBLIC HEALTH, 66, [645513]. Lue artikkeli verkossa: https://doi.org/10.3389/ijph.2021.645513

Lisätietoa