Siirry pääsisältöön
12.11.2012

Ekonomisti Sixten Korkman on Vuoden 2012 yhteiskuntatieteilijä

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi ekonomisti, VTT Sixten Korkmanin. Valinta julkistettiin Yhteiskuntatieteilijäpäivillä Helsingissä perjantaina 16.11.2012.

Sixten Korkman ehti jo jäädä virallisesti eläkkeelle mutta päättikin jatkaa työelämässä. Hän työskentelee tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun taloustieteen laitoksella, jonne hänet nimitettiin Professor of Practice -tehtävään. Taloustieteen professuuri kestää kolme vuotta.

Korkmanin edellinen työpaikka oli Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos ETLA, jossa hän ehti toimia yli seitsemän vuoden ajan toimitusjohtajana. Hän oli samanaikaisesti myös Elinkeinoelämän Valtuuuskunta EVAn toimitusjohtaja. Kansainvälistä työkokemusta Korkman on hankkinut muun muassa Euroopan unionin ministerineuvoston talouspoliittisen osaston Ecofinin pääjohtajana kymmenen vuoden ajan. Uraan on mahtunut myös työskentely ylijohtajana valtiovarainministeriön kansantalousosastolla, toimistopäällikkönä Suomen Pankissa sekä useita opetus- ja tutkimustehtäviä tutkijana, erikoistutkijana ja dosenttina.

Korkmanin taloustieteen asiantuntemus näkyy myös lukuisissa julkaisuissa, joissa hän on ollut kirjoittajana uransa aikana. Uusimpana julkaisuna on juuri ilmestynyt teos ”Talous ja utopia”.

-Demokratia kaipaa kansalaisia, jotka ovat valveutuneita ja yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneita sekä hyvin informoituja. Tätä näkökulmaa olen uudessa kirjassani pyrkinyt tuomaan esiin. Kuntavaalien äänestyslaimeus antaa aihetta huoleen, sillä valveutumattomuus murentaa demokratian pohjaa, Korkman sanoo.

Tämänvuotisella valinnallaan liitto haluaa antaa tunnustusta pitkän ja merkittävän uran tehneelle ekonomistille. Ekonomistit ovat yhteiskuntatieteilijöitä, jotka valmistuvat valtio- ja yhteiskuntatieteellisistä tiedekunnista. Selkeänä esiintyjänä Sixten Korkman on tehnyt talousasioista sekä erityisesti viime aikoina eurokriisin syistä ja seurauksista selkoa suurelle yleisölle.

Omalla esimerkillään Korkman on näyttänyt, miten asiantuntijatyössä työuraa voi pidentää eläkeiän jälkeenkin. Aina on oikea ikä jatkaa uraa!

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry (entinen Suomen Valtiotieteilijöiden Liitto SVAL ry) on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijän vuodesta 1999 lähtien.  Edellisen tunnustuksen sai työhyvinvoinnin professori Marja-Liisa Manka.