Siirry pääsisältöön

Samhällsvetare, gå med i en grupp av likasinnade!

Samhällsvetare, är du redan medlem i YKA?

YKA är samhällsvetarnas fackförbund som erbjuder dig partnerskap i alla situationer i arbetslivet. Vi utvecklar samhällsvetarnas arbetsliv till det bättre och bär vårt ansvar för samhället. Kollektiv intressebevakning, ett klimatvänligt arbetsliv samt ökat välmående i karriären är exempel på saker som vi arbetar med varje dag. När du väljer medlemskap i YKA väljer du därför också ett bättre arbetsliv.

Vi bevakar samhällsvetarnas intressen i arbetsmarknadsförhandlingar, erbjuder juridisk hjälp och lönerådgivning, hjälper dig att utveckla din yrkeskompetens genom olika medlemsevenemang och mycket mer. Vi finns till för att du ska kunna koncentrera dig på ditt arbete, dina studier eller ditt övriga liv.

YKA är ett samfund som välkomnar alla från studerande till pensionerade samhällsvetare. Våra tjänster som skräddarsytts för samhällsvetare medför nytta och nöje i olika skeden av din karriär.

Gå med i samhällsvetarnas samfund! När du blir medlem i YKA senast den 30 april 2022 får du tillgång till ljud- och ebokstjänsten BookBeats Basic-paket för två månader som medlemsgåva. Dessutom donerar vi tre euro för varje ny medlem till Mieli rf eller Stiftelsen för naturarvet. Bli medlem nu!

Bli medlem nu!

Varför bli medlem i YKA?

Förbundet erbjuder sina medlemmar mångsidiga tjänster och medlemsförmåner:

  • intressebevakning – arbete för att förbättra medlemmarnas löner och arbetsvillkor
  • jurist- och expertrådgivning om anställningsförhållanden
  • mångsidiga försäkringar
  • inkomstrelaterat utkomstskydd för arbetslösa
  • forskningsdata om arbetsmarknaderna
  • rådgivning om karriärstyrning
  • publikationer
  • seminarier, utbildning
  • rese- och semesterförmåner
  • förmåner seminarier, utbildning

MEDLEMSAVGIFTER

För mer information, klicka här.

Medlemmar som avlagt grundexamen333 €/år

Studerandemedlemmar28 €/årutan arbetslöshetskassa

Studerandemedlemmar111 €/årmed arbetslöshetskassa:

Hur blir jag medlem?

Du kan bli medlem på två olika sätt – välj det sätt som passar dig bäst. Bli medlem!

1. Fyll i den elektroniska ansökan, så får du bekräftelsen via e-post.
2. Skicka ett textmeddelande ”LIITY FÖRNAMN EFTERNAMN” till numret 050 439 4432 (endast textmeddelanden). Vi kontaktar dig efter att vi fått meddelandet. Märk väl att ditt medlemskap börjar först när vi fått tag på dig och du gett oss de tilläggsuppgifter som behövs.

Vem kan bli medlem?

En person som har avlagt eller studerar mot en högskoleexamen vid ett universitet kan bli medlem.

Vad händer efter att man skickat in sin ansökan?

Styrelsen behandlar medlemsansökningarna en gång i månaden under sitt möte och godkänner de nya medlemmarna. Medlemskapet börjar från och med datumet på den postade medlemsansökan eller datumet då den elektroniska ansökan anlände. Om du vill kan du välja ett senare startdatum.

Om du är löntagare börjar ditt medlemskap i Specialutbildades arbetslöshetskassa samtidigt som medlemskapet i förbundet. Efter styrelsemötet får du ett bekräftelsebrev på ditt medlemskap och en faktura för din medlemsavgift per post.

DE VIKTIGASTE MOTIVERINGARNA SOM STÖD FÖR MEDLEMSKAP:

Förbundet känner till sin heterogena medlemskårs möjligheter och utmaningar på arbetsmarknaden. Vi bevakar dina intressen på flera nivåer inom Akava-gemenskapen, vid förhandlingsbord och på arbetsplatser.

Som medlem får du tillgång till ett omfattande nätverk av arbetslivsexperter. På samma adress erbjuds både juridisk och ekonomisk rådgivning.

I dagens arbetsliv behövs olika slags karriärfärdigheter. Vi vill erbjuda YKA:s medlemmar kompetens och färdigheter i olika karriärsituationer och övergångsskeden i karriären. Vare sig du är på väg ut i arbetslivet eller har varit där ett tag eller länge har vi de verktyg och den sparrning du behöver. I våra tjänster ingår bl.a. personlig karriär- och arbetstrivselhandledning, lönerådgivning, mentorverksamhet och ett omfattande utbildningsutbud.

Genom att organisera dig tillhör du din egen grupp och stärker du din yrkesidentitet som samhällsbyggare. YKA är det fackförbund som bäst representerar högskoleutbildade samhällsvetare. Vi stöder våra medlemmars nätverkande bl.a. inom den lokala verksamheten.

Som medlem i förbundet är du medlem i arbetslöshetskassan, och om du blir arbetslös får du inkomstrelaterat utkomstskydd. Medlemskapet innehåller en fritids- och reseförsäkring samt en professionell ansvars- och rättsskyddsförsäkring. Dessutom erbjuder en del av försäkringsbolagen också rabatter på andra försäkringar för förbundets medlemmar.

Du kan tillbringa din semester förmånligt på förbundets stuga eller semesterandel. Du får också tillgång till varierande rabatter på hotell och kryssningar.

Förbundet har en förmånlig fast medlemsavgift. Du får valuta för pengarna i form av omfattande tjänster och medlemsförmåner.

Någonting att fråga?

Om du har någonting att fråga om medlemskapet, kontakta oss: jasenasiat@yka.fi eller tel. 010 231 0350.

Om du behöver juridisk rådgivning, skicka email: lakimiehet@yka.fi.