Siirry pääsisältöön

Medlemskap

Medlemsavgifter 2024

  • medlemmar som avlagt grundexamen och studerande med fastanställning 342 €/år
  • företagarmedlemmar som är medlemmar i företagarnas arbetslöshetskassa, personer som arbetar på stipendium, personer som arbetar utomlands i ett EU- eller EES-land för en lokal arbetsgivare, personer som arbetar utomlands för en internationell organisation, och heltidsanställda förtroendevalda 171 €/år
  • arbetslösa, personer på föräldra-, studie- eller alterneringsledighet, personer som fullgör sin värnplikt eller civiltjänst, samt personer som arbetar utanför EU/EES-länder och som inte omfattas av Finlands system med utkomstskydd för arbetslösa 77 €/år. Personer som är föräldralediga kan endast ansöka om en nedsatt medlemsavgift för de månader då de inte har några löneinkomster.
  • pensionärer och personer som vistas utomlands utan löneinkomster 72 €
  • studerandemedlemmar
    • utan arbetslöshetskassa: 29 €
    • med arbetslöshetskassa: 114 €

Du kan också ansöka om rabatt på din medlemsavgift. För mer information, klicka här.

Medlemsavgiften kan dras av i beskattningen. Förbundet meddelar automatisk skattemyndigheten om dina betalningar.

Om du betalar för mycket medlemsavgift returneras inte den extra summan, men den dras av följande års medlemsavgift.

Du kan få ytterligare information om medlemsavgifterna genom att ringa 010 231 0350 eller via e-post (jasenasiat@yka.fi).

Sätt att betala medlemsavgiften

Man kan betala medlemsavgiften på tre olika sätt.

Om du väljer betalningssättet kontoöverföring kan du i samband med din första faktura välja att betala hela årets medlemsavgift på en gång eller som fyra delbetalningar. Om du betalar avgiften i fyra delar kommer vi att fakturera dig i januari, april, augusti och oktober. Vi skickar fakturan till din hemadress.

Om du vill kan du istället för en pappersfaktura välja att betala fakturan elektroniskt genom OmaPosti. Genom att registrera dig i OmaPosti-tjänsten kan du ta emot dina fakturor i OmaPost och betala fakturorna via nätbanken. Fakturorna ser ut som vanliga pappersfakturor, och OmaPosti arkiverar samtidigt dina fakturor. Obs! Ett meddelande om en ny faktura skickas till den e-postadress du angett. Meddelandet skickas av Avoine Oy.

Förbundet använder också det elektroniska betalsättet e-faktura.

Du kan beställa e-fakturan genom din nätbank. Som identifikator behöver du den senaste fakturans referensnummer och ditt medlemsnummer.

E-fakturan är miljövänlig och gör det lättare att betala. E-fakturan betalas enkelt i nätbanken med ett enda klick, utan att behöva mata in konto- eller referensnummer. Om du vill kan du också välja automatisk betalning så att fakturan betalas på förfallodagen utan att du behöver godkänna den. E-fakturan faktureras en gång eller fyra gånger per år.

Du kan får mer information om att gå över till e-faktura från din bank eller förbundet på adressen jasenasiat@yka.fi eller tfn 010 231 0350.

Uppdatera dina medlemsuppgifter

Vi vill betjäna våra medlemmar på det sätt som passar varje medlem bäst. Det kan vi göra om vi har uppdaterade uppgifter om våra medlemmars livssituation.

Det är viktigt att du alltid meddelar oss när din adress, arbetssituation eller studiesituation förändras. Kom alltså ihåg att alltid uppdatera dina uppgifter när du flyttar, byter jobb eller utexamineras.

Det är också viktigt att uppdatera din e-postadress, eftersom vi annars inte kan skicka dig information via e-post.

Du kan uppdatera dina uppgifter genom webbtjänsten eller genom att kontakta förbundets kansli direkt.

Studeradens utkomstskydd

Studerande, arbetar du vid sidan av studierna? Du vet väl att du kan börja samla inkomstrelaterat utkomstskydd genom arbete under studietiden och därmed trygga dina framtida inkomster?

Läs mer