Siirry pääsisältöön

Opiskelijat

SYY: YTHS-maksulle on saatava parempaa vastinetta 

24.5.2023

Seuraavan hallituksen on varmistettava, että Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö kykenee tarjoamaan sellaista palvelua, että se vastaa lukukausittain perittävää YTHS-maksua. Tällä hetkellä opiskelijoilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa palveluiden tasoon, sillä maksu on pakollinen.

Lue lisää

SYY-blogi: Sanoista tekoihin

2.12.2022Vaikka yliopistossa olisi tuntenut tavat, joilla oikoa vääryyksiä, työelämässä ne on jälleen opeteltava uudelleen. Miten edetä, jos epäilee tulleensa kohdelluksi väärin?

Pienillä jutuilla on väliä

25.10.2022SYYspäivät järjestettiin vuonna 2021 Vaasassa. Olin toisen vuoden hallintotieteiden opiskelijana järjestelytiimissä mukana. Tutorini oli ensimmäisen vuoden jälkeen ottanut minuun yhteyttä ja kysynyt haluanko lähteä mukaan järjestämään SYYspäiviä.

Muistakaamme kiitollisuus

20.9.2022Kuinka usein muistamme kiittää, kun siihen on aihetta? Mihin huomiomme kiinnittyy ensisijaisesti arjessa? Asioihin, jotka ovat hyvin – vai seikkoihin, jotka ovat huonosti?

SYY: Opiskelijoiden oikeus riittävään opintotukeen turvattava

10.5.2022Velanotto tai työskenteleminen ei voi olla opiskelujen rahoittamisen perusta. Opintotuki on nostettava tasolle, jolla sillä pärjää ilman luopumista muusta elämästä, vaatii Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry.

Demolition-aktiivi uuden äärellä

22.4.2022Demolition Man on vuonna 1993 ilmestynyt yhteiskuntaa satirisoiva toimintaelokuva, jossa Sylvester Stallonen esittämä poliisi totuttelee uuteen maailmaan. Nyt yhdistystoimijat löytävät itsensä vähän samanlaisen kasvukertomuksen ääreltä.

YKA, yhteisö yksilön tukena

24.3.2022Kun aloitin opinnot Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä, en juurikaan tiennyt yhteiskunta-alan erityisyydestä: en osannut mainita kunnan tai valtion lisäksi juurikaan alan työnantajia, saati tiennyt erilaisista mahdollisuuksista rakentaa omaa tulevaisuutta, kirjoittaa YKA-lähettiläs Sofia Tuovinen.

Varför är tvåspråkigheten så viktig?

15.3.2022När jag blev aktiv inom SYY-Åbo i början av 2021 var det en sak som stod ut i mina ögon: bristen på information på svenska på lokal och nationell nivå.

SYYn liittohallitus 2021 esittäytyy

18.2.2022SYYn liittohallitus vuodelle 2021 on täynnä intoa edistää yhteiskunta-alan opiskelijoiden asioita ja kehittää mielenkiintoisia tapahtumia koronavuoden haasteista huolimatta. Mitä muita tavoitteita hallituslaisilla on ja keitä he oikeastaan ovat? Tutustu liittohallituksen jäseniin!

SYYn liittohallitus 2022 on nyt muodostettu

3.2.2022SYYn liittohallitusta täydennettiin ylimääräisessä kokouksessa torstaina 27.1.2022. Tutustu liittohallituksen kokoonpanoon!

SYY-blogi: SYY-Turku korona-aikana – järjestötyö sosiaalisen elämän pelastajana

1.2.2022Koronapandemia muutti opiskelijoiden elämän, kun Turun korkeakoulut siirtyivät keväällä 2020 etäopetukseen ja sosiaaliset opiskelijatapahtumat vähenivät minimiin. Syksyllä Turun yliopiston yhteiskuntatieteellinen tiedekunta pysyi autiona ja lokakuun lopussa tuli ilmoitus kevätlukukauden järjestämisestä pääasiallisesti etäopetuksena. Varmasti monien opiskelijoiden, mukaan lukien minun, kodista kuului syvä huokaus. Milloin taas olisi turvallista palata takaisin normaaliin opiskelijaelämään?

SYY-blogi: Kehumisen kiemurat

20.12.2021Onko sinua joskus kehuttu työpaikalla? Millaisia sanoja on käytetty, ja keneltä kehut ovat tulleet? Entä voitko itse kehua ketä tahansa, ja kuinka tarkkaan sanat pitää kehuessaan asetella?

Kannanotto ilmastolain puolesta

7.12.2021Me allekirjoittaneet suomalaiset lapsi- ja nuorisotoimijat vaadimme, että nuorempien sukupolvien osallistuminen ilmastopoliittiseen päätöksentekoon turvataan yli hallituskausien.