Siirry pääsisältöön

Opiskelijat

SYY: Opiskelijoiden oikeus riittävään opintotukeen turvattava

Velanotto tai työskenteleminen ei voi olla opiskelujen rahoittamisen perusta. Opintotuki on nostettava tasolle, jolla sillä pärjää ilman luopumista muusta elämästä, vaatii Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry.

Lue lisää

Demolition-aktiivi uuden äärellä

Demolition Man on vuonna 1993 ilmestynyt yhteiskuntaa satirisoiva toimintaelokuva, jossa Sylvester Stallonen esittämä poliisi totuttelee uuteen maailmaan. Nyt yhdistystoimijat löytävät itsensä vähän samanlaisen kasvukertomuksen ääreltä.

YKA, yhteisö yksilön tukena

Kun aloitin opinnot Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä, en juurikaan tiennyt yhteiskunta-alan erityisyydestä: en osannut mainita kunnan tai valtion lisäksi juurikaan alan työnantajia, saati tiennyt erilaisista mahdollisuuksista rakentaa omaa tulevaisuutta, kirjoittaa YKA-lähettiläs Sofia Tuovinen.

Varför är tvåspråkigheten så viktig?

När jag blev aktiv inom SYY-Åbo i början av 2021 var det en sak som stod ut i mina ögon: bristen på information på svenska på lokal och nationell nivå.

SYYn liittohallitus 2021 esittäytyy

SYYn liittohallitus vuodelle 2021 on täynnä intoa edistää yhteiskunta-alan opiskelijoiden asioita ja kehittää mielenkiintoisia tapahtumia koronavuoden haasteista huolimatta. Mitä muita tavoitteita hallituslaisilla on ja keitä he oikeastaan ovat? Tutustu liittohallituksen jäseniin!

SYYn liittohallitus 2022 on nyt muodostettu

SYYn liittohallitusta täydennettiin ylimääräisessä kokouksessa torstaina 27.1.2022. Tutustu liittohallituksen kokoonpanoon!

SYY-blogi: SYY-Turku korona-aikana – järjestötyö sosiaalisen elämän pelastajana

Koronapandemia muutti opiskelijoiden elämän, kun Turun korkeakoulut siirtyivät keväällä 2020 etäopetukseen ja sosiaaliset opiskelijatapahtumat vähenivät minimiin. Syksyllä Turun yliopiston yhteiskuntatieteellinen tiedekunta pysyi autiona ja lokakuun lopussa tuli ilmoitus kevätlukukauden järjestämisestä pääasiallisesti etäopetuksena. Varmasti monien opiskelijoiden, mukaan lukien minun, kodista kuului syvä huokaus. Milloin taas olisi turvallista palata takaisin normaaliin opiskelijaelämään?

SYY-blogi: Kehumisen kiemurat

Onko sinua joskus kehuttu työpaikalla? Millaisia sanoja on käytetty, ja keneltä kehut ovat tulleet? Entä voitko itse kehua ketä tahansa, ja kuinka tarkkaan sanat pitää kehuessaan asetella?

Kannanotto ilmastolain puolesta

SYYn liittokokouskannanotto: Opiskelijavalinnat on korjattava!

Valmistuminen siintää horisontissa – pohdinta polustani yhteiskuntatieteilijänä

"Kiintopisteenä valmistuminen ja suora marssi työelämään." Niin minä ajattelin astuessani ensimmäisen kerran yliopiston ovista sisään. Tuosta ajatusmallista on tultu pitkä matka eteenpäin, kirjoittaa YKA-lähettiläs Sofia Tuovinen.

SYYspäivät inspiroivat uratarinoillaan jälleen kerran

Etätapahtuma tarjosi opiskelijoille uratarinoita yhteiskunta-alan eri sektoreilta ja puheenvuoroja pitkäaikaisilta yhteiskuntaosaajilta.

SYYspäivät 2021 auttavat opiskelijaa hahmottamaan omaa urapolkuaan

Opintojen edetessä ajatukset tulevaisuuden urasta tulevat yhä vain ajankohtaisemmaksi.