Siirry pääsisältöön
21.2.2022
Kuvassa lukee Yliopisto #neuvotellen2022

Neuvottelut yliopistojen työehdoista jatkuivat perjantaina – Luottamusmiehet paikallisessa sopimisessa paljon vartijoina

Neuvottelut yliopistojen noin 34 000 palkansaajan työehdoista jatkuivat 18. helmikuuta.

– Aloitimme keskustelun luottamusmiehen asemasta ja siihen liittyvistä sopimusmääräyksistä, JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo.

Aho muistuttaa, että työehtosopimus takaa yliopistoille laajat mahdollisuudet paikalliseen sopimiseen ja että luottamusmiesten osaamisesta ja luottamustoimeen käytetystä ajasta hyötyvät myös työnantajat.

– Tehokasta paikallinen sopiminen on kuitenkin vain, kun luottamusmiehellä on riittävästi aikaa hoitaa sitä. Koska työnantajakin hyötyy luottamusmiehen työstä, lisätunnit luottamusmiehen tehtävien hoitamiseksi ovat mielestämme tärkeitä kaikille.

JUKO painottaa, että laajat mahdollisuudet sopia paikallisesti edellyttävät ajankäytön lisäämisen rinnalle luottamusmiesten tiedonsaantioikeuksien kasvattamista.

Yliopistojen palkansaajia työehtosopimusneuvotteluissa edustavat JUKO, Pro ja JHL ajavat myös luottamusmiesten ura- ja palkkakehityksen varmistamista ja pidempää suoja-aikaa irtisanomistilanteisiin.

Neuvottelut jatkuvat 3. maaliskuuta.

 

Neuvottelut luupissa kaikilla JUKOn kanavilla

Kerromme sopimusneuvotteluista JUKOn sivuilla osoitteessa www.juko.fi. Seuraa JUKOa ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla#neuvotellen2022 #yliopisto #meolemmeyliopisto. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö löytyy Instagram-kanavalta @juko_ry.

JUKOn ja yliopistosektorin liittojen Työehtosoppa-sivusto avaa yliopistolaisille työehtosopimuksen merkityksen ja sisällön. Tutustu osoitteessa www.tyoehtosoppa.fi.